Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noul film al lui Mungiu, finantat cu 400.000 de euro

Noul film al lui Mungiu, finantat cu 400.000 de euro


Cel mai nou proiect de film al regizorului Cristian Mungiu, "Provizoriu", a primit o finantare de 400.000 de euro din partea fondului Consiliului Europei, Eurimages.

In total, in urma deciziei luate vineri, Eurimages finanteaza 18 coproductii europene.

Filmul "Provizoriu", ce va fi regizat de Cristian Mungiu, este o coproductie intre casa cineastului premiat cu Palme d'Or la Cannes in 2007, Mobra Films, casa franceza Why Not Productions si casa de productie, cu sediul in Belgia, a fratilor Jean-Pierre si Luc Dardenne, Les Films du Fleuve.

Filmul "Provizoriu" spune o poveste de dragoste intre doua femei care traiesc intr-o manastire.

Proiectul cinematografic care a obtinut cea mai mare finantare din partea Eurimages, din totalul de 5,85 de milioane de euro, a fost "Le Bleu est une couleur chaude", de Abdellatif Kechiche. Filmul lui Kechiche a obtinut o finantare de 558.599 de euro.

Cel mai nou film al lui Mungiu a obtinut cea mai mare finantare la concursul de proiecte cinematografice organizat de Centrul National al Cinematografiei in septembrie anul acesta - 1.188.000 de lei (273.675 de euro).

La sesiunea trecuta, din octombrie anul acesta, Eurimages a finantat doua productii romanesti: "Domestic", de Adrian Sitaru, si "Lupu", de Bogdan Mustata.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1314 ori