Filmul lui Radu Jude a castigat Trofeul Anonimul 2012

Duminica, 12 August 2012, ora 12:58
1479 citiri
Filmul lui Radu Jude a castigat Trofeul Anonimul 2012

Marele premiu al Festivalului Anonimul 2012 a fost decernat sambata seara in cadrul Galei de inchidere a celei de-a IX-a editii a Festivalului International de Film Independent Anonimul peliculei de lungmetraj "Toata lumea din familia noastra", in regia lui Radu Jude.

Trofeul Anonimul, in valoare de 3.000 de dolari, a fost acordat in baza voturilor exprimate de publicul prezent la festival, informeaza organizatorii intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Pelicula "Toata lumea din familia noastra" trateaza cu umor povestea trista a unui tata si a fiicei lui, care vor sa petreaca impreuna o vacanta ca-n rai, dar sunt prinsi in iadul relatiilor de familie de pe pamant. Filmul ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinara a actorilor Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul International de Film de la Berlin de anul acesta.

La sectiunea scurtmetraj a festivalului au fost acordate premiile pentru Cel mai bun scurtmetraj de animatie, castigat de filmul "Tipatul", in regia lui Sebastian Cosor, premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune - decernat peliculei "Pui, cartofi prajiti si o cola", in regia lui Emanuel Parvu, Premiul Ovidiu Bose Pastina, oferit de fundatia Anonimul, pentru filmul "Fulgenzio", in regia lui Aldo Iuliano.

Premiile acordate exclusiv pe baza voturilor publicului au fost fiecare in valoare de 1.000 de dolari.

Bloggerii acreditati la Festivalului International de Film Independent Anonimul au acordat un Premiu special Florinei Dumitrache pentru filmul "Reuniune de familie".

Editia a IX-a a Festivalului International de Film Independent Anonimul s-a desfasurat la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, si a fost organizata de Fundatia Anonimul, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, Centrului National al Cinematografiei, Institutului Cultural Roman - partener, Consiliului Judetean Tulcea si Televiziunii Romane - coproducator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premii film romanesc, #Radu Jude premiu, #film Trofeul Anonimul 2012 , #Filme Romania