Cristian Mungiu va participa la Cannes 2012 cu filmul "Dupa dealuri"

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 20:16
2037 citiri
Cristian Mungiu va participa la Cannes 2012 cu filmul "Dupa dealuri"

Regizorul Cristian Mungiu, castigatorul premiului Palme d''Or in anul 2007, a fost inclus in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes 2012, cu pelicula "Dupa dealuri/Beyond the Hills", potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Filmul, inspirat din romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu Bran, se concetreaza pe prietenia dintre doua tinere care au crescut impreuna la orfelinat, si care se regasesc dupa o vreme in care au fost despartite. Drama lungmetrajului se axeaza pe restabilirea legaturii dintre cele doua prietene, una dintre ele gasindu-si linistea la o manastire din Romania si refuzand sa plece cu cealalta fata, care se stabilise in Germania.

Din distributia filmului fac parte Cosmina Stratan si Cristina Flutur, in rolurile principale si Valeriu Andriuta si Dana Tapalaga, in roluri secundare.

Regizorul roman, Cristian Mungiu a fost distins in 2007, la Cannes, cu premiul Palme d''Or, pentru pelicula "Patru luni, trei saptamani si doua zile". Aceasi pelicula i-a adus regizorului multe premii importante in cinematgrafia europeana si mondiala.

#Cristian Mungiu Cannes 2012, #Dupa Dealuri Cristian Mungiu, #regizor Cristian Mungiu , #Filme Romania