Ce inseamna numar record de spectatori pentru un film romanesc

Marti, 12 Martie 2013, ora 08:58
1762 citiri
Ce inseamna numar record de spectatori pentru un film romanesc

Filmul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a avut un numar record de spectatori in cinematografele din tara, in primul weekend de lansare.

Pelicula premiata cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin 2013 a fost fizionata de catre 19.729 de oameni.

"Pozitia copilului" este filmul romanesc cu cel mai mare succes la premiera, in ultimul deceniu, surclasand productii ca "Minte-ma frumos", de Iura Luncasu (14.011 in primul weekend) si "Despre oameni si melci", in regia lui Tudor Giurgiu (13.929 spectatori), cele doua titluri autohtone aflate in topul box office-ului pe 2012, se mai spune in comunicatul remis de Parada Film.

"Pozitia copilului" a obtinut si incasari record, de cu 259.217 lei, cele mai mari pentru un film romanesc, in primul weekend, in ultimii 20 de ani.

"Pozitia copilului" este o productie Parada Film, in coproductie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO Romania.

#Pozitia Copilului incasari Romania, #Pozitia Copilului spectatori Romania , #Filme Romania