Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Caravana filmului romanesc ajunge la Varsovia

Caravana filmului romanesc ajunge la Varsovia


"Caravana filmului romanesc", un program de promovare a filmului romanesc in Polonia initiat in 2011 si reluat anul acesta, va avea loc in perioada 3-8 decembrie la Varsovia.

Invitatul special al "Caravanei" va fi criticul polonez de film Janusz Wroblewski, care le va vorbi celor prezenti la proiectia filmului Pozitia copilului din 7 decembrie despre cinematografia romaneasca din ultimii zece ani.

Programul "Caravanei Filmului Romanesc"

Potrivit ICR Varsovia, "Caravana" varsoviana va include lungmetrajele Despre oameni si melci, regia Tudor Giurgiu (2012); Din dragoste, cu cele mai bune intentii, regia Adrian Sitaru (2012); Dupa dealuri, regia Cristian Mungiu (2012); Love building, regia Iulia Rugina (2013); Pozitia copilului, regia Calin Peter Netzer (foto) (2013); Crulic - drumul spre dincolo, regia Anca Damian (2011); Toata lumea din familia noastra, regia Radu Jude (2012).

De asemenea, pentru a completa profilul artistic al regizorilor alesi, vor fi prezentate si scurtmetraje de autor: Captivi de Craciun, regia Iulia Rugina (2010); Superman, Spiderman sau Batman, regia Tudor Giurgiu (2011); Mana lui Paulista, regia Cristian Mungiu (1999); li se vor adauga Trafic, regia Catalin Mitulescu (2004) si Calatorie la oras, regia Corneliu Porumboiu (2003).

Publicului mai tanar i-a fost pregatit un program special cu proiectii de filme de animatie din seria Mihaela, in regia lui Nell Cobar.

Programul "Caravana filmului romanesc" este realizat la Varsovia in parteneriat cu Filmoteca Nationala Poloneza, Cinematograful Iluzjon si Aurora Films. Dupa Varsovia, "Caravana" isi va continua drumul anul viitor la Cracovia, Wroclaw si Poznan.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 891 ori