Regizorul Andrzej Wajda a terminat filmarile la pelicula despre Lech Walesa

Marti, 03 Iulie 2012, ora 15:21
1266 citiri
Regizorul Andrzej Wajda a terminat filmarile la pelicula despre Lech Walesa

Cunoscutul regizor polonez Andrzej Wajda a incheiat filmarile la pelicula sa despre legendara figura a miscarii Solidaritatea, Lech Walesa.

Filmarile la extrem de asteptata pelicula au inceput in luna decembrie, mare parte din ele avand loc la Gdansk, orasul unde a luat nastere sindicatul Solidaritatea, relateaza thenews.pl. Ultimele scene ale filmului au fost turnate la sfarsitul saptamanii trecute.

Andrzej Wajda, in varsta de 86 de ani, a declarat recent pentru Radio Polonia ca este incantat de performanta actorului Robert Wieckiewicz, care il interpreteaza pe eroul filmului.

"Nu mi-as fi putut imagina ca va iesi atat de bine", a spus Wajda. Regizorul a declarat ca scopul filmului "nu este de a-l imita pe Walesa, ci de a oferi un personaj distinct care a fost creatia actorului insusi".

Wajda a salutat de asemenea si performanta actritei Agnieszka Grochowska, care o interpreteaza pe sotia lui Walesa. Regizorul considera ca scenele dintre cei doi actori principali sunt printre cele mai bune din film.

Totusi, Wajda se asteapta deja la critici, asa cum a afirmat inca din luna aprilie in cadrul unui festival de la film la Cracovia.

"Nu voi avea o viata usoara dupa finalizarea filmului", a spus el. "Eroii povestii sunt inca in viata si exista tot atat de multe versiuni (ale evenimentelor) cati participanti", a adagat el, facand trimitere la diviziunile profunde care au aparut in randurile veteranilor Solidaritatii de cand Polonia a scapat de regimul comunist in 1989.

"Fiecare are punctul sau de vedere, considerand ca anumite evenimente si nu altele ar trebuie aratate pe ecran", a mai spus Wajda.

Filmul, intitulat pur si simplu "Walesa", este programat pentru moment sa fie lansat pe marile ecrane in luna octombrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#film Lech Walesa, #Andrzej Wajda miscarea Solidaritatea, #film miscarea Solidaritatea Polonia, #miscarea Solidaritatea Polonia, #Andrzej Wajda Lech Walesa , #Filme noi