Iranul s-a suparat pe Hollywood: Vrea sa dea in judecata producatorii filmului "Argo"

Marti, 12 Martie 2013, ora 16:25
1586 citiri
Iranul s-a suparat pe Hollywood: Vrea sa dea in judecata producatorii filmului "Argo"

Autoritatile de la Teheran intentioneaza sa ii dea in judecata pe producatorii filmului "Argo", pe care ii acuza ca au vehiculat in aceasta pelicula o "imagine falsa" a tarii lor.

Acest thriller politic, regizat de Ben Affleck, recompensat cu gala de decernare a premiilor Oscar din acest an la categoriile cel mai bun film si cel mai bun regizor, se afla in colimatorul autoritatilor iraniene, care intentioneaza o actiune in justitie impotriva producatorilor filmului. Iranul este tara aflata in centrul scenariului din filmul "Argo", inspirat dintr-o intamplare adevarata - criza din 1979 a ostaticilor americani de la Teheran, scrie presa locala, citata de Lefigaro.fr.

Potrivit presei iraniene, avocata franceza Isabelle Coutant-Peyre se afla in aceste zile in Iran pentru a discuta cu autoritatile locale despre detaliile acestui proces. Criticile exprimate de o parte a presei iraniene si de anumite personalitati oficiale, dupa victoria repurtata de "Argo" la premiile Oscar, ar fi determinat autoritatile iraniene sa depuna plangere in justitie.

"Acestui film anti-Iran ii lipseste valoarea artistica", a denuntat ministrul Culturii si al Orientarii islamice, Mohammad Hosseini, citat de agentia oficiala Irna. "A primit principalul trofeu gratie unei campanii masive de finantare si de publicitate (...), creata cu scopul de a atrage atentia lumii intregi asupra acestui film", a adaugat el. Autoritatile iraniene il acuza pe Ben Affleck ca a facut propaganda impotriva Iranului si afirma ca filmul sau reprezinta "o reclama pentru CIA".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proces Iran Argo, #critici Iran Argo, #proces producatori film Argo , #Filme noi