Filmul de debut al regizorului Silviu Purcarete, prezentat la Londra

Joi, 05 Iulie 2012, ora 15:07
2004 citiri
Filmul de debut al regizorului Silviu Purcarete, prezentat la Londra

Silviu Purcarete va fi prezent pr 7 iulie la Londra pentru proiectia primului sau film, "Undeva la Palilula", iar evenimentul marcheaza premiera in Marea Britanie, informeaza joi ICR Londra intr-un comunicat de presa.

Proiectia va incepe de la ora 18.15 la Rich Mix Cinema, in cadrul Festivalului de Film East End, unul dintre cele mai importante festivaluri de film din Regatul Unit. Dupa proiectie, la invitatia ICR Londra, reputatul regizor va participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri cu publicul.

Premiera britanica a filmului "Undeva la Palilula" are loc la doar cateva zile dupa cea internationala, in cadrul Festivalului International de Film de la Karlovy Vary.

Povestea filmului "Undeva la Palilula", o alegorie a comunismului, se construieste in jurul lui Serafim (Aron Dimeny), un tanar doctor care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula, ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelica. Serafim se adapteaza treptat lumii din oras si ajunge, intr-un final, fara voia lui, sa-i apartina. Distributia include peste 15 actori, reunind cele mai mari nume ale teatrului si filmului romanesc: Horatiu Malaele, Razvan Vasilescu, George Mihaita, Ilie Gheorghe, Constantin Chiriac, Sorin Leoveanu, Ofelia Popii, Aron Dimeny si Marius Manole. In film apare si Silviu Purcarete.

#filme romanesti Londra, #Silviu Purcarete film Londra, #Silviu Purcarete film debut , #Filme noi