Cele mai asteptate filme ale anului 2013

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 16:57
1660 citiri
Cele mai asteptate filme ale anului 2013

Lungmetrajul "Un interval de 9 minute", de Corneliu Porumboiu, dar si titlurile filmate in Romania "The Zero Theorem", de Terry Gilliam, si "The Necessary Death of Charlie Countryman", de Fredrik Bond, se numara printre cele mai asteptate pelicule ale anului 2013, potrivit ioncinema.com.

Lungmetrajul "Un interval de noua minute", care ii are in distributie pe Bogdan Dumitrache si pe Diana Avramut, spune povestea unui regizor care realizeaza noul sau film, in format digital.

"Aflat in postproductie din decembrie (2012, n.r.), filmul va fi cel mai probabil lansat la festivalul care i-a adus faima (Festivalul de la Cannes, n.r.), poate in sectiunea Un Certain Regard, pentru a doua oara, daca nu este primit in competitia oficiala", scrie ioncinema.com

"Un interval de noua minute" s-a clasat pe locul al saptelea in Top 100 cele mai asteptate filme ale lui 2013, inaintea unor titluri semnate de Jim Jarmusch, Michel Gondry, Spike Lee, Pedro Almodovar si Terrence Malick.

Filmul "The Necessary Death of Charlie Countryman", debutul lui Fredrik Bond, cu Shia LaBeouf, Evan Rachel Wood, Mads Mikkelsen si Melissa Leo in distributie, s-a clasat pe locul al 61-lea in acest top. "The Necessary Death of Charlie Countryman" a fost filmat la Studiourile MediaPro din Buftea, anul trecut, si va rula in premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, in februarie.

Cel mai nou titlu al lui Terry Gilliam, "The Zero Theorem", filmat in intregime la Bucuresti, tot la Studiourile MediaPro, se regaseste cu sapte locuri sub "The Necessary Death of Charlie Countryman", pe pozitia a 68-a. Din distributia filmului fac parte Christoph Waltz, Matt Damon, Ben Whishaw, Tilda Swinton, David Thewlis si Melanie Thierry. Gilliam a introdus in film locuri-simbol ale Bucurestiului, precum Ateneul Roman si Calea Victoriei.

"In prezent, filmul este in postproductie si se pare ca premiera (in cinematografe, n.r.) ar fi programata pentru luna decembrie. Cu o asemenea distributie, predictiile duc spre festivaluri de film uriase, precum cele de la Cannes, Venetia si Toronto", scrie ioncinema.

In topul celor mai asteptate filme ale anului 2013 au mai fost incluse "Knight of Cups", de Terrence Malick (locul 13), "Paradise. Hope", de Ulrich Seidl (17), "Old Boy", de Spike Lee (36), "Mood Indigo", de Michel Gondry (31), si "Only Lovers Left Alive", de Jim Jarmusch (39).

Pe primul loc al topului se afla "Nymphomaniac", de Lars Von Trier.

#top filme 2013, #filme 2013, #filme bune 2013, #lansari filme 2013, #premiere 2013 , #Filme noi