DreamWorks investeste 3 miliarde de dolari pentru constructia unui "Broadway" chinezesc

Marti, 07 August 2012, ora 17:20
1490 citiri
DreamWorks investeste 3 miliarde de dolari pentru constructia unui "Broadway" chinezesc

Oriental DreamWorks, o divizie a DreamWorks Animations din China, va investi peste 3,1 miliarde de dolari in constructia unui centru de distractii in Shanghai care sa rivalizeze celebrului Broadway din New York sau West End din Londra.

Centrul va include teatre, magazine, restaurante si hoteluri, urmand a fi inaugurat in 2016. Compania a anuntat si ca va infiinta un studio de creatie, in colaborare cu compania-mama din SUA, unde va fi co-produs filmul de animatie "Kung Fu Panda 3", care va fi lansat in acelasi an, scrie Bloomberg.

Investitia va da un avantaj companiei DreamWorks pe una din pietele cu cea mai mare crestere din lume. Vanzarile de bilete la cinema in China au crescut cu 35% anul trecut, pana la 2 miliarde de dolari, ceea ce ofera pietei cel de-al treilea loc in lume, dupa SUA si Japonia.

"Am creat un parteneriat foarte valoros si strategic. Suntem increzatori in talentul creativ din China si suntem entuziasmati de acest proiect", spune seful DreamWorks Animation, Jeffrey Katzenberg.

Studioul de animatii va crea 800 de locuri de munca, doar in urmatorii patru ani. "Kung Fu Panta" va fi cel de-al treilea film din serie, dupa cele aparute in 2011 si 2008, care au generat incasari de 600 de milioane de dolari fiecare, in intreaga lume.

#investitii china, #investitii DreamWorks, #investitii film , #Filme in cinema