Cele mai costisitoare esecuri din cinematografie

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 19:03
2377 citiri
Cele mai costisitoare esecuri din cinematografie

Anumite filme sunt foarte costisitoare in ceea ce priveste productia si comercializarea lor, insa in final cheltuielile sunt acoperite din veniturile incasate la box-office. Se mai intampla insa si ca investitia sa nu dea randament, iar filmele produc datorii imense producatorilor.

Iata cele mai mari esecuri din industria cinematografica, in ceea ce priveste pierderile, potrivit Vanity Fair.

1.Cutthroat Island, de Renny Harlin

Cu o pierdere de 139 de milioane de dolari, filmul ramane cel mai mare esec din istoria filmului. Filmul a beneficiat de un buget 166 de milioane de dolari, in timp ce incasarile au fost de doar 27 de milioane, creand o datorie mare pentru compania de productie Carolco Pictures, care ar fi dat faliment, daca nu ar fi produs anterior filme precum Rambo, Terminator 2, Basic Instinct sau Stargate.

2.Alamo, de John Lee Hancock

Filmu, un western cu Dennis Quaid, Billy Bob Thorton si Davy Crockett, relateaza asediul fortului Alamo din Texas in 1836 a cauzat companiei producatoare pierderi de 138 de milioane de dolari.

3.Pluto Nash, de Ron Underwood

Comedia "Pluto Nash" a fost nominalizata la cinci categorii pentru Premiile Zmeura de Aur in 2003 si a cauzat producatorilor pierderi de 137 de milioane de dolari.

4.Sahara, de Breck Eisner

Filmul, realizat in 2005, a inregistrat pierderi de 136 de milioane de dolari, si in plus, Clive Clusser, autorul romanului la baza caruia a stat filmul, a intentat un proces producatorilor, nemultumit de ecranizare.

5.Mars needs Moms

Filmul de animatie "Mars needs Moms", produs in 2011 de Walt Disney, a fost un esec si a cauzat companiei pierderi de 136 de milioane de dolari.

6.Cel de-al 13-lea razboinic, de John McTiernan

Desi l-a avut in rolul principal pe Antonio Banderas, filmul, o adaptare dupa un roman de Michael Crichton, nu a avut priza la public, cauzand pierderi de 129 de milioane de dolari.

7.Town and Country, de Peter Chelsom

Recompensat cu trei premii Zmeura de Aur, si cu pierderi de 117 milioane de dolari, filmul a beneficiat totusi de un casting prestigios: Warren Beatty, Diane Keaton, Andie McDowell si Charlton Heston

8.Speed Racer, de fratii Wachowki

Dupa succesul trilogiei Matrix, fratii Wachowki au inregistrat un mare esec cu Speed Racer, o adaptare dupa o serie manga, si pierderi de 108 milioane de dolari.

9.Heaven's Gate, de Michael Cimino

Filmul, realizat in 1980, a creat companiei United Artist pierderi de 107 milioane de dolari, insa daca l-a inceput nu a fost deloc apreciat de public, in prezent este considerat un film cult.

10.Stealth, de Rob Cohen

Pe locul 10 in topul filmelor ce au cauzat pierderi de sute de milioane de dolari se afla "Stealth", film realizat de creatorul Fast and Furios, si care a avut pierderi de 105 milioane de dolari.

#pierderi filme, #incasari filme, #filme Zmeura Aur, #Pluto Nash, #filme proaste , #Filme in cinema