Se deschide muzeul Oscarurilor, dedicat istoriei filmului

Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 16:38
1547 citiri
Se deschide muzeul Oscarurilor, dedicat istoriei filmului

Reprezentantii Academiei de film americane au anuntat ca a obtinut 100 de milioane de dolari pentru muzeul Oscarurilor, un muzeu dedicat complet istoriei filmului.

Proiectul necesita investitii totale de 250 de milioane de dolari, scrie USA Today. Reprezentantii Academiei, cei care au inititat campania de strangere de fonduri, declara ca muzeul va fi gata pana in 2016.

La constructia acestuia vor contribui si doi designeri renumiti, respectiv Renzo Piano si Zoltan Pali, care au mai fost implicati si in alte proiecte de anvergura, la nivel mondial.

Printre exponatele care vor putea fi admirate la Muzeul Oscarurilor se numara obiecte tematice, facute celebre de pelicule care au ajuns consacrate. De exemplu, vizitatorii vor putea vedea pantofii rosii purtati de Dorothy, protagonista din filmul "Vrajitorul din Oz".

Academia de film are o colectie de peste 140.000 de filme, 10 milioane de fotografii si 42.000 de postere originale si toate vor putea fi vazute in cadrul muzeului. De asemenea, turistii vor avea ocazia sa tina in mana un premiu Oscar veritabil.

#muzeu filmului, #muzeu Oscar, #muzee inedite , #Filme celebre