Romania participa in premiera la Festivalul de Film de Animatie de la Annecy

Marti, 10 Iunie 2014, ora 15:14
1951 citiri
Romania participa in premiera la Festivalul de Film de Animatie de la Annecy

Romania participa in premiera cu un stand la Festivalul de Film de Animatie de la Annecy, unul dintre cele mai importante evenimente de gen din lume, organizat in perioada 9-14 iunie, informeaza un comunicat al organizatorilor, Asociatia Este'n'est.

Romania este reprezentata anul acesta de cele mai bune filme romanesti ce au rulat si in competitia romaneasca de la Anim'est in ultimii cinci ani.

Printre scurtmetraje se numara "2" (regia: Ilinca Seda, 2013), "Becoming" (regia: Andrei Sopon, 2012), "Eschaton" (regia: Alexei Patrascu, 2012), "Grand Cafe" (regia: Bogdan Mihailescu, 2010), "Growing" (regia: Roxana Bentu, 2011), "How to Deal with Nonsense" (regia: Veronica Solomon, 2010), "Luminal Introspect" (regia: Mircea Purdea, 2009), "Make Love, Not Sex" (regia: Szocs Tamas, 2010), "My Friend Is a Cloud" ( regia: Anton Octavian, 2009), "Tango con Anita" (regia: Fekete Szabolcs, 2013), "Traveling with My Thoughts Full of Hope" (regia: Adrian Baluta, 2011) si "White Noise" (regia: Marius Pandele, 2009), castigator al unei Mentiuni Speciale a Juriului pentru un film romanesc in competitia din 2009.

Lista de filme este completata de "Cainele Negru Pisacios / Black Peeing Dog", care a castigat Premiul pentru cel mai bun clip publicitar la Anim'est 2009 (regia: Dan Panaitescu), coproductia Norvegiano-Romana "The Temptress" in regia lui David Kinsella si cu regia de animatie Dan Panaitescu si "The Scream" (regia: Sebastian Cosor / 2011), castigatorul Premiului pentru cel mai bun film romanesc si al competitiei Balkanimation la Anim'est 2011.

Promovare pentru cineastii romani

Organizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), standul ofera informatii despre filmele si proiectele romanesti de scurtmetraj, casele de productie si oportunitatile de coproductie din Romania. El va reprezenta si cel mai important punct de intalnire dintre profesionistii romani si cei straini aflati la Annecy.

"Standul de promovare faciliteaza networking-ul animatorilor romani, la cel mai important festival de animatie din lume si constituie o continuare fireasca a proiectelor noastre. Cu ajutorul CNC, anul acesta suntem prezenti la Annecy si speram sa devina foarte repede o traditie", a declarat Vlad Ilicevici, director executiv Anim'est, organizat de Asociatia Este'n'est.

Festivalul International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 3-12 octombrie la Bucuresti, fiind urmat de o retrospectiva la Chisinau in perioada 30 octombrie - 3 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festival Film Animatie, #filme romanesti, #proiecte romanesti scurtmetraj , #Festival de film