Premiile Oscar 2013: Nominalizarile vor fi anuntate pe 10 ianuarie

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 10:15
2200 citiri
Premiile Oscar 2013: Nominalizarile vor fi anuntate pe 10 ianuarie

Nominalizarile pentru a 85-a ceremonie a premiilor Oscar vor fi anuntate pe 10 ianuarie, cu cinci zile mai devreme decat se pregatise. Ceremonia de decernare a premiilor Oscar se va desfasura pe data de 24 februarie 2013 la teatrul Dolby din Hollywood, a informat marti Academia de Arte si Stiinte ale Cinematografiei.

In luna martie, Academia, care acorda in fiecare an cele mai prestigioase premii din cinematografie, anuntase ca lista cu nominalizarile la Oscar va fi facuta publica pe 15 ianuarie 2013. Data a fost apoi fixata mai devreme pentru a lasa mai mult timp intre anuntarea candidatilor si ceremonia propriu-zisa.

"Pentru a da mai mult timp membrilor (din industria filmului) si publicului sa vada filmele selectionate, Academia va anunta nominalizarile pe 10 ianuarie", se spune intr-un comunicat al institutiei.

Cei circa 6.000 de membri ai Academiei Oscarurilor vor incepe sa voteze, pentru prima oara electronic, pe 17 decembrie.

Filmul "Dupa dealuri" de Cristian Mungiu, dublu premiat in mai la Festivalul de Film de la Cannes, a fost desemnat sa reprezinte Romania la premiile Oscar de anul viitor, la categoria Cel mai bun film strain.

Anul trecut, propunerea Romaniei la Oscarul pentru cel mai bun film strain a fost pelicula "Morgen" de Marian Crisan.

#nominalizari premiile Oscar 2013, #premii Oscar 2013, #filme Oscar 2013, #anunt nominalizari premiile Oscar , #Festival de film