Oscar 2013: Cu ce ne-au socat pana acum vedetele de la Hollywood?

Vineri, 22 Februarie 2013, ora 14:30
1685 citiri
Oscar 2013: Cu ce ne-au socat pana acum vedetele de la Hollywood?

De la incoerenta discursurilor de acceptare a premiului, la saruturi neasteptate sau chiar exhibitionism, ceremonia de decernare a premiilor Oscar a fost presarata de momente socante, in ciuda atentiei organizatorilor in planificarea ei.

Cea de-a 85-a gala a premiilor Oscar va avea loc duminica seara, la Dolby Theatre din Los Angeles (fostul Kodak Theatre). Iata cateva din cele mai socante incidente care s-au intamplat la Oscaruri, incepand cu 1929, conform Mediafax:

- Discursul incoerent al lui Gwyneth Paltrow cand a primit, in 1999, premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru prestatia din "Shakespeare indragostit/ Shakespeare In Love".

- Regizorul Michael Moore a criticat implicarea americanilor in razboiul din Irak. Moore s-a lansat intr-o critica la adresa fostului presedinte american George W. Bush, in discursul sau de multumire, cand a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru "Cantec pentru un masacru/ Bowling for Columbine", in 2002.

- Hilary Swank a uitat de sotul ei in discursul de multumire. Hilary Swank a fost atat de uimita ca a primit Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal, in 2000, pentru rolul din "Boys don't cry", incat a uitat sa il mentioneze pe sotul ei, Chad Lowe, in discursul de multumire.

- Sarutul pasional dintre Adrien Brody si Halle Berry. Starul filmului "Pianistul" a sarit pe Halle Berry si a sarutat-o cu foc, cand s-a urcat pe scena sa primeasca premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, din mainile acesteia, in 2003.

- Tom Hanks a dezvaluit ca unul dintre profesorii sai din liceu este gay. Cand a castigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru "Philadelphia", in 1994, Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, si-ar fi dorit sa ramana in umbra. Hanks i-a multumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind "unul dintre cei mai grozavi americani gay". Profesorul inca nu vorbise public despre orientarea sa sexuala.

- Angelina Jolie s-a sarutat pasional cu fratele ei, James Haven, la editia din 2001 a Oscarurilor.

- Jennifer Garner s-a impiedicat pe scarile care conduceau spre scena. Artista a urcat rusinata pe scena unde a prezentat un premiu Oscar, in 2006, dupa ce s-a impiedicat de trena rochiei sale, pe scari. "Imi fac singura cascadoriile", a glumit ea.

- David Niven a fost intrerupt de un exhibitionist. Un om gol a fugit prin fata lui Niven, pe scena, cand acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gala a Oscarurilor, in 1974.

- Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, in 1999, pentru rolul din "La Vita e Bella".

- Roman Polanski a primit o interdictie din partea organizatorilor galei. In urma cu 11 ani, Polanski castiga Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru "Pianistul". Dar, din cauza trecutului sau sumbru, nu a aparut la gala, deoarece politia americana l-ar fi arestat pe loc pentru pedofilie. La anuntarea premiului, toata audienta l-a aplaudat in picioare pe Polanski. Harrison Ford a acceptat Oscarul in numele regizorului si i l-a inmanat acestuia din urma, intr-o ceremonie care a avut loc la Festivalul de Film de la Deauville.

#momente socante Oscar, #momente inedite Oscar, #premii Oscar surprize, #momente amuzante Gala Oscar , #Festival de film