Oscar 2013: Cea mai buna audienta din ultimii ani

Marti, 26 Februarie 2013, ora 14:35
1768 citiri
Oscar 2013: Cea mai buna audienta din ultimii ani
Seth MacFarlane (Foto)

Transmisiunea decernarii premiilor Oscar 2013 a reusit sa inregistreze cea mai buna audienta din ultimii trei ani, aproximativ 40,3 milioane de telespectatori americani urmarind in direct ceremonia, in ciuda faptului ca prestatia gazdei Seth MacFarlane a fost amplu criticata.

Potrivit datelor oferite de Nielsen, show-ul a inregistrat, in comparatie cu audienta masurata anul trecut, o crestere cu 11% in randul publicului comercial (cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani) si cu 34% in randul publicului masculin cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani.

Anul trecut, cand Billy Crystal a indeplinit sarcina de prezentator principal al galei Oscar, pentru a noua oara in cariera sa, 39,3 milioane de telespectatori au urmarit emisiunea.

Seth MacFarlane, creatorul serialului "Family Guy" ar putea intra insa in istorie drept cel mai prost prezentator al unei gale Oscar, dupa o noapte de glume catalogate drept lipsite de gust, despre gay, evrei si nuditate feminina.

Oscar 2013: Lista completa a castigatorilor

Ce a scris presa de profil

Astfel, publicatia Rolling Stone a scris ca alegerea lui Seth MacFarlane a fost una nefericita si, totodata, una dintre cele mai proaste idei, gala premiilor Oscar fiind transformata "intr-un show de varietati in stilul MacFarlane".

De asemenea, Liga Antidefaimare, care militeaza impotriva antisemitismului, a spus ca este "trist si crud" ca gala a folosit "stereotipuri anti-evrei pentru a face glume".

MacFarlane, in varsta de 39 de ani, nu s-a descurcat mai bine nici pe Facebook, Twitter si bloguri, unde doar 13% dintre utilizatori au spus despre el ca a fost "cea mai buna gazda" a galei Oscar, potrivit companiei de cercetare de piata Fizziology. Insa 7% dintre utilizatori au spus despre MacFarlane ca a fost "cel mai sexy prezentator", potrivit Fizziology.

Multi critici au fost de parere ca gala, care a durat trei ore si jumatate, a fost prea "muzicala". "MacFarlane nu a distrus show-ul. Dar show-ul aproape a distrus gala Oscar", a scris The New York Times, in timp ce Los Angeles TV a spus ca gala a fost "lunga si searbada". Washington Post a scris ca MacFarlane si-a indeplinit "doar pe jumatate" sarcina de gazda a unui show "realizat doar pe jumatate".

#gala Oscar 2013, #prezentator premii Oscar 2013, #critici Oscar 2013, #audienta Oscar 2013 , #Festival de film