Numar record de turisti la Festivalului de film Anonimul din acest an

Luni, 19 August 2013, ora 17:25
1504 citiri
Numar record de turisti la Festivalului de film Anonimul din acest an

Cea de-a zecea editie a Festivalului de film independent "Anonimul" a adus la Sfantu Gheorghe cel putin aproape 5.000 de vizitatori, un numar record pentru acest eveniment, dar nu toti operatorii economici au avut de castigat.

"Au fost mult mai multi turisti decat in anii anteriori. Am inregistrat si cate o mie de calatori pe zi, ceea ce a fost peste puterile noastre. S-au facut eforturi suplimentare si s-au asigurat chiar patru nave pe zi pentru a prelua turistii care au ajuns la festivalul din Sfantu Gheorghe", a declarat luni pentru Agerpres presedintele Consiliului de Administratie al societatii Navrom Delta SA, Victor Iancu.

In momentul de fata, singura societate care asigura transportul subventionat al calatorilor in Delta Dunarii nu poate face o estimare a numarului de turisti care au participat la cea de-a zecea editie a Festivalului.

"Din pacate pentru noi, orice cursa suplimentara duce la pierderi. Subventia pe care o primim din partea statului acopera doar 80% din cheltuielile pentru un numar fix de curse. Noi facem curse suplimentare din patriotism local. In mod normal, Ministerul Transporturilor trebuia anuntat de organizatori cu privire la numarul curselor si sa suplimenteze subventia, altfel nu vom mai avea bani si vom trage navele pe dreapta in detrimentul localnicilor din Delta", a mentionat Victor Iancu.

Acesta si-a exprimat increderea ca relatia cu organizatorii evenimentelor din Delta se va imbunatati, astfel incat si serviciile pe care le ofera turistilor sa fie de calitate.

"Deocamdata, nu putem estima numarul spectatorilor unici ai acestei editii, dar cred ca putem vorbi de cel putin 4.500 de vizitatori. Pentru anul viitor avem deja cateva idei pe care vrem sa le pregatim pentru spectatori. Este vorba despre proiecte similare filmului 'Omnibus Anonimul 10', proiecte cinematografice care sa fie ale festivalului si ale participantilor", a declarat pentru Agerpres directoarea festivalului "Anonimul", Miruna Berescu.

Potrivit primarului comunei Sfantu Gheorghe, Valentin Sidorencu, in cele 10 zile ale festivalului, in satul din Delta Dunarii au fost zilnic intre 1.500 si 2.000 de persoane in orele de varf, turistii cazandu-se atat la pensiunile autorizate, cat si la localnici.

"In timpul festivalului, toate locurile de cazare din sat au fost ocupate, iar acum este la fel si cred ca abia la jumatatea lunii viitoare numarul turistilor va scadea", a mentionat primarul comunei Sfantu Gheorghe, Valentin Sidorencu.

Festivalul de film "Anonimul" a transformat in ultimii ani satul din Delta Dunarii intr-un adevarat punct de atractie pentru turisti, locurile de cazare din pensiunile autorizate ocupandu-se inca de la inceputul sezonului turistic pentru perioada de desfasurare a evenimentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festival Film Anonimul 2013, #festival film Delta Dunarii, #spectatori Festival Anonimul , #Festival de film