Noul film regizat de Tudor Giurgiu, in premiera absoluta la TIFF 2012

Marti, 29 Mai 2012, ora 11:31
1830 citiri
Noul film regizat de Tudor Giurgiu, in premiera absoluta la TIFF 2012
Sursa foto: Ziua de Cluj

Proiectia in premiera absoluta a comediei "Despre oameni si melci", creatie a regizorului Tudor Giurgiu, va deschide cea de-a XI-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), vineri, 1 iunie, in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

Filmul este o istorie amuzanta, inspirata de intamplari reale, si relateaza povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba atunci cand unul dintre baieti gaseste o solutie ingenioasa, menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment. Din distributia fac parte actorii Andi Vasluianu, Dorel Visan, Monica Birladeanu, Andreea Bibiri si Valeria Seciu, alaturi de care joaca renumitul actor francez Jean Francois Stevenin si fiul sau, Robinson Stevenin. Scenariul ii apartine jurnalistului Ionut Teianu, stabilit in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Lungmetrajul este o coproductie romano-franceza, fiind produs de Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta).

Tot o comedie, "Starbuck", in regia lui Ken Scott, cu mare succes in box office-ul din Canada, anul trecut, va rula in seara de inchidere a TIFF-ului, pe 10 iunie. "Starbuck" a fost desemnat Cel mai bun film canadian din 2011. Protagonistul filmului este un barbat de 42 de ani, David, interpretat de actorul Patrick Huard, care isi traieste viata ca un adolescent iresponsabil. Trece prin probleme cu efort minim si intretine o relatie complicata cu Valerie (Julie LeBreton), o tanara politista. Tocmai cand ea ii spune ca este insarcinata, trecutul lui David iese la suprafata: cu doua decenii in urma, a fost donator pentru o clinica de fertilizare, iar acum este tatal a 533 de copii, dintre care 142 au intentat proces pentru a descoperi identitatea tatalui lor, cunoscut in fisele clinicii doar sub pseudonimul Starbuck.

#film Tudor Giurgiu TIFF, #avanpremiere TIFF 2012, #Tudor Giurgiu TIFF 2012 , #Festival de film