Filmul indian "Corabia lui Tezeu", de Anand Gandhi, a castigat Trofeul Transilvania, la TIFF

Duminica, 09 Iunie 2013, ora 10:35
1784 citiri
Filmul indian "Corabia lui Tezeu", de Anand Gandhi, a castigat Trofeul Transilvania, la TIFF

Lungmetrajul indian "Corabia lui Tezeu", de Anand Gandhi, a castigat Trofeul Transilvania sambata seara, la gala de premiere a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) 2013, care a avut loc la Teatrul National din Cluj-Napoca.

Trofeul a fost inmanat unui membru al echipei filmului de catre actrita Luminita Gheorghiu si cineastul Jioi Menzel, care au primit, la gala TIFF, un premiu de excelenta, respectiv un premiu pentru intreaga cariera.

O fotografa iesita din comun se lupta cu pierderea geniului sau intuitiv ca urmare a unei operatii chirurgicale. Un calugar erudit se confrunta cu o dilema etica atunci cand trebuie sa aleaga intre principii si moarte. Un tanar dealer la bursa ia urma unui rinichi furat si invata cat de complicata poate fi moralitatea. Urmand traiectoriile separate ale acestor trei calatorii filosofice si inevitabila lor convergenta, "Ship of Theseus" exploreaza probleme ridicate de identitate, justitie, frumusete, sens si moarte.

Cei care au inmanat Trofeul Transilvania au fost protagonistii celor mai emotionante doua momente de la gala, cand, atunci cand au venit sa primeasca propriile premii, au fost aplaudati in picioare.

Premiul de excelenta i-a fost inmanat Luminitei Gheorghiu de actrita Cristina Flutur, alaturi de directorul artistic al festivalului, Mihai Chirilov.

Premiul pentru regie al Festivalului International de Film Transilvania a mers in Japonia, in timp ce premiul juriului a fost acordat unor regizoare din Uruguay.

Cea de-a 12-a editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) a inceput pe 31 mai si se va incheia duminica.

#festival Film Tiff, #festival film Transilvania, #Tiff film Transilvania , #Festival de film