Filmul "Domestic" va rula la Festivalul de Film al Uniunii Europene de la Hong Kong

Luni, 24 Februarie 2014, ora 18:10
1223 citiri
Filmul "Domestic" va rula la Festivalul de Film al Uniunii Europene de la Hong Kong

Filmul "Domestic" al regizorului Adrian Sitaru va fi proiectat in premiera la Festivalul de Film al Uniunii Europene de la Hong Kong, potrivit unui comunicat al Institutului Cultural Roman (ICR).

Pe parcursul a 14 zile de festival, in perioada 21 februarie - 5 martie, in doua mari cinematografe din Hong Kong, vor rula in premiera 16 filme din tari europene. Filmul lui Adrian Sitaru va fi prezentat, cu sprijinul ICR si al Consulatului General al Romaniei la Hong Kong, marti, 25 februarie, de la ora 20,10, la Broadway Cinematheque, in Yau Ma Tei, Kowloon, si sambata, 1 martie, de la ora 13,30, la Palace IFC, in Central Hong Kong.

Alaturi de Romania, care revine dupa o absenta de cativa ani, la festival participa alte 15 tari europene - Austria, Belgia, Cehia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elvetia, Marea Britanie.

Selectia din acest an include numeroase filme care au castigat premii internationale, precum filmul polonez "Chce sie zyc", distins cu premiul pentru cel mai popular film la Montreal World Film Festival 2013, filmul britanic "The Selfish Giant" - premiul pentru cel mai bun film la Stockholm Film Festival 2013 sau filmul italian "La grande bellezza" - premiul pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor si cel mai bun editor la European Film Awards 2013, nominalizat la premiile Oscar 2014 la categoria "cel mai bun film strain".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#filmul Domestic, #film regizor Adrian Sitaru, #Festival Film Hong Kong , #Festival de film