Filmele favorite la Globurile de Aur 2014

Vineri, 10 Ianuarie 2014, ora 13:55
2054 citiri
Filmele favorite la Globurile de Aur 2014

Cea de-a 71-a editie a Globurilor de Aur va marca duminica, la Beverly Hills, inceputul sezonului de acordare a premiilor la Hollywood, anul acesta existand un numar neobisnuit de mare de filme susceptibile sa se impuna in competitie, relateaza AFP.

Doua dintre ele par a avea totusi un usor avantaj: '12 Years a Slave' si 'American Hustle', fiecare nominalizat la sapte categorii.

In pofida numarului mic de votanti, Globurile de Aur, acordate de cei circa 100 de membri ai Asociatiei Presei Straine de la Hollywood (HFPA), s-au impus de-a lungul anilor ca o etapa obligatorie pe drumul spre Oscar. Premiile fac distinctia intre drama si comedie, permitand nominalizarea unui numar mai mare de filme si actori si, fata de Oscar, recompenseaza si productii de televiziune.

La categoria drama vor concura '12 Years a Slave', 'Captain Phillips', 'Gravity', 'Philomena' si 'Rush', iar la comedie, 'American Hustle', 'Her', 'Inside Leewyn Davis', 'Nebraska' si 'The Wolf of Wall Steet'.

Actorii din '12 Years a Slave' si 'American Hustle' sunt nominalizati si la categoriile de interpretare: Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong'o si Michel Fassbender, din primul, si Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams si Jennifer Lawrence, din al doilea.

Ceilalti actori nominalizati pentru rol principal sau secundar dovedesc nivelul extrem de ridicat al competitiei din acest an, cu nume precum Cate Blanchett, Sandra Bullock, Emma Thompson, Kate Winslet, Meryl Streep, Julia Roberts, Tom Hanks, Idris Elba, Robert Redford sau Leonardo DiCaprio.

Trofeul pentru cel mai bun regizor ii va reveni unuia din cei cinci nominalizati: Alfonso Cuaron ('Gravity'), Paul Greengrass ('Captain Phillips'), Steve McQueen ('12 Years a Slave'), Alexander Payne ('Nebraska') si David O. Russell ('American Hustle').

Pentru titlul la categoria cel mai bun film strain vor concura 'La Vie d'Adele' (Franta), 'The Past' (Iran), 'La Grande Bellezza' (Italia), 'The Hunt' (Danemarca) si filmul japonez de animatie 'The Wind Rises'.

Pentru trofeul la categoria cel mai bun serial TV drama concureaza la aceasta editie favoritul 'Breaking Bad', alaturi de 'Downton Abbey', 'The Good Wife', 'House of Cards' si 'Masters of Sex', iar cel mai bun serial de comedie va fi ales dintre 'The Bing Bang Theory', 'Brooklyn Nine-Nine', 'Girls', 'Modern Family' si 'Parks and Recreation'.

#American Hustle film, #12 Years a Slave film, #competitie Globuri de aur , #Festival de film