Filmele castigatoare ale Premiilor Cezar

Sambata, 25 Februarie 2012, ora 15:17
1624 citiri
Filmele castigatoare ale Premiilor Cezar

"Le cochon de Gaza" de Sylvain Estibal a obtinut premiul Cesar pentru cel mai bun film, in timpul ceremoniei de la Paris de inmanare a recompenselor cinematografiei franceze.

"Este o mare onoare pentru mine si toti porcii vietnamezi", a declarat regizorul, fotograf pentru AFP, in prezent stabilit in America de Sud, multumind printre altele "producatorului celei de-a saptea slanini".

El a adus de asemenea omagiu "tuturor actorilor palestinieni si israelieni care si-au asumat un mare risc turnand acest film".

Filmul relateaza povestea unui pescar din Gaza care intr-o zi a prins in plasa un porc. Dar animalul nu are drept de sedere la niciunul dintre popoarele regiunii. Aceasta fabula nostima si duioasa infatiseaza prin absurd si burlesc imposibilul cotidian pe aceasta limba de pamant neinsemnata.

'The Artist' a obtinut vineri seara la Paris premiul Cesar pentru cel mai bun film al cinematografiei franceze, al saselea trofeu al serii inaintea Oscarurilor americane, duminica, relateaza AFP.

'Este un film care porneste de foarte jos si pe care nimeni nu vroia sa il inceapa si care este foarte sus astazi, o poveste foarte frumoasa, este foarte emotionant', a declarat regizorul Michel Hazanavicius (foto), de asemenea premiul Cesar pentru cel mai bun regizor si al carui film este nominalizat la Oscar de zece ori.

#Premiile Cezar 2012, #Le cochon de Gaza premiile Cezar, #castigatorii premiilor Cezar, #fimele castigatoare premiile Cezar , #Festival de film