Filme documentare despre democratie si drepturile omului, la Bucuresti

Joi, 26 Iulie 2012, ora 19:05
2390 citiri
Filme documentare despre democratie si drepturile omului, la Bucuresti

Festivalul de film documentar dedicat democratiei si drepturilor omului "Why Democracy?", organizat de British Council si Asociatia Pro Democratia, se va desfasura la Muzeul Taranului Roman din Capitala, intre 3 si 8 august.

Evenimentul de la Bucuresti va aduce in atentia publicului romanesc 22 de filme documentare proiectate in peste 200 de tari si teritorii, atingand o audienta de peste 300 de milioane de spectatori si generand numeroase dezbateri in toata lumea.

Filmele din festival sunt parte dintr-un amplu proiect international si sunt realizate de regizori independenti, premiati la evenimente de acest gen.

Subiectele abordate de filme sunt diverse: metodele de tortura aplicate in inchisorile americane, alegerea democratica a unui sef de clasa in China comunista sau scandalul generat de niste benzi desenate daneze in comunitatea musulmana etc.

Actiunea filmelor se desfasoara in diferite tari: Marea Britanie, Bolivia, China, Croatia, Cuba, Danemarca, Republica Democrata Congo, Egipt, India, Iran, Italia, Kenya, Republica Liberia, Pakistan, Rusia, Africa de Sud, Spania si Statele Unite ale Americii.

Filmele din cadrul "Why Democracy?" au constituit punctul de plecare a numeroase discutii in intreaga lume, ajungand la audiente impresionante, care s-au angajat intr-o dezbatere globala despre democratie si drepturile omului.

Filmele sunt in limba engleza si nu au subtitrare in limba romana. Intrarea la proiectii va fi gratuita.

#Festival de Film MTR, #Festival de Film democratie, #filme documentare Bucuresti , #Festival de film