Festivalul Filmului European: Un documentar romanesc a castigat premiul publicului

Vineri, 16 Mai 2014, ora 11:23
1209 citiri
Festivalul Filmului European: Un documentar romanesc a castigat premiul publicului

Documentarul "Bucuresti, unde esti?", regizat de Vlad Petri, a castigat premiul publicului la Festivalul Filmului European (FFE).

Gala de inchidere a evenimentului cinematografic a fost prezentata de vicepresedintele Institutului Cultural Roman (ICR) Liviu Jicman si de directorul adjunct al Institutului Francez, Christophe Pomez.

Festivalul Filmului European s-a desfasurat intre 9 si 15 mai, in Capitala, urmand ca, de vineri pana duminica, acesta sa aiba loc la Targu-Mures, potrivit Mediafax.

Premiul publicului, care a fost inmanat de vicepresedintele ICR Liviu Jicman, i-a revenit regizorului Vlad Petri, pentru documentarul "Bucuresti, unde esti?", proiectat in avanpremiera la Festivalul Filmului European.

Premiul publicului este unul onorific si de popularitate decernat de organizatori peliculei cu cele mai multe voturi inregistrate pe site-ul www.ffe.ro.

"Vreau sa multumesc tuturor sustinatorilor care au votat acest film. Multumesc si Festivalului Filmului European, pentru ca a gazduit o proiectie importanta si interesanta. (...) Filmul va avea premiera la TIFF (Festivalul International de Film Transilvania, n.r.), dupa care va intra in cinematografe, din 13 iunie", a declarat regizorul Vlad Petri.

Filmul realizat de Vlad Petri prezinta modul in care protestatarii romani au ocupat strazile din Bucuresti in anul 2012. Ce au in comun un fost ofiter de politie, un dresor de caini, fondatorul unui partid politic si protestatarii antiguvern? Cu totii s-au intalnit pe strazile Bucurestiului, la 23 de ani de la Revolutie, hotarati sa recucereasca spatiul public.

Vlad Petri le urmareste povestile pentru o perioada de un an, din primele zile ale protestelor pana in zilele referendumului impotriva presedintelui Traian Basescu. "Bucuresti, unde esti?" este un film despre o lume confuza, aflata intr-o continua tranzitie intre un trecut comunist si un viitor incert.

#festivalul Filmului European, #premiu documentar Festival Film European, #regizor film , #Festival de film