Festivalul de Film de la Venetia incepe miercuri

Vineri, 24 August 2012, ora 09:59
1567 citiri
Festivalul de Film de la Venetia incepe miercuri

Festivalul de Film de la Venetia, care va avea loc in perioada 29 august - 8 septembrie, include 18 filme in competitia oficiala, pentru castigarea premiului Leul de Aur.

Juriul este prezidat de regizorul american Michael Mann, avandu-i in componenta pe actrita si top modelul francez Laetitia Casta, cineastul italian Matteo Garrone si actrita britanica Samantha Norton.

Festivalul se va deschide miercuri cu "The Reluctant Fundamentalist", thriller politic al regizoarei indiene Mira Nair (care a castigat Leul de Aur in 2001 cu "Monsoon Wedding"), in distributia caruia figureaza, intre altii, Kate Hudson si Liev Schreiber.

La Festivalul de Film de la Venetia vor fi prezente numeroase staruri, printre care se numara Robert Redford, Jeanne Moreau, Cecile de France, Selena Gomez, Vanessa Hudgens, Kate Hudson, Isabelle Hupert, Winon Ryder, Claudia Cardinale, Ben Affleck, Javier Bardem, Gerard Depardieu, Zac Efron, Shia Labeouf sau John Malkovich.

"Exista o evidenta efervescenta inovatoare, indeosebi in tari private de cinema sau cu traditie cinematografica foarte modesta", spune Alberto Barbera, directorul festivalului, citand ca exemple un scurtmetraj nepalez si primul film al unei saudite despre discriminarile la care sunt supuse femeile in tara sa.

La toate sectiunile, festivalul va prezenta nu mai putin de 50 de premiere mondiale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Festival de Film Venetia, #festival film 2012, #Festival Film Venetia 2012, #filme Festival Venetia 2012 , #Festival de film