Festivalul de film de la Venetia: In asteptarea Leului de Aur

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 16:20
1854 citiri
Festivalul de film de la Venetia: In asteptarea Leului de Aur

La Venetia-Lido, in ultima zi de desfasurare a celei de a 69-a editii a Festivalului International de Film, creste asteptarea pentru decizia Juriului prezidat de regizorul american Michael Mann.

Premiul sectiunii independente "Venice Days" a fost castigat de filmul francez "Crawl" al regizorului Herve Lasgouttes, iar premiul sectiunii "Saptamana Internationala a Criticii" a revenit filmului suedez "Eat Sleep Die" realizat de regizoarea Gabriela Pichler.

Mare succes, pe covorul rosu, pentru Robert Redford, care insa a prezentat, in afara competitiei, un film thriller banal, care nu a convins nici publicul, nici critica, "The Company You Keep", cu Susan Sarandon, Julie Christie, Shia LaBeouf si Nick Nolte.

Asteptand ceremonia de decernare a premiilor, care se va desfasura la Lido sambata seara, la ora locala 19:00, cotidianul festivalului, "Venezia News", scrie ca, pentru Leul de Aur, favorite sunt filmele "Pieta" de Kim Ki-duk, regizor sud-coreean, "Apres mai" al francezului Olivier Assayas si splendidul film filipinez "Thy Womb" al lui Brillante Mendoza.

Dar nu se exclud surprizele, ar putea castiga "The Master", al americanului Paul Thomas Anderson, cu Joaquin Phoenix si Philip Seymour Hoffman, sau "Bella addormentata" al italianului Marco Bellocchio.

Philip Seymour Hoffman este si favoritul publicului si al criticii pentru "Cupa Volpi", premiul pentru cel mai bun actor.

Italia spera sa obtina un premiu important, deoarece ultimul Leu de Aur italian a fost cel din 1998, cucerit de "Cosi ridevano" al regizorului Gianni Amelio.

Se asteapta cu nerabdare si decernarea premiului "Leul viitorului", acordat in fiecare an celui mai bun film de debut. Favoritul criticilor de film este "Kuf" al regizorului turc Ali Aydin, o opera redutabila.

#Festival Film Venetia, #Leul de Aur Venetia, #filme festival Venetia , #Festival de film