Festivalul DaKino pregateste o premiera mondiala. Vezi despre ce este vorba

Luni, 21 Noiembrie 2011, ora 18:42
1333 citiri
Festivalul DaKino pregateste o premiera mondiala. Vezi despre ce este vorba

Un film animat creat cu ajutorul unor imagini pictate pe bucati de sticla lucioasa si proiectate cu ajutorul "Lanternei magice" este surpriza editiei din acest an a Festivalului de Film DaKino.

Cea de-a 21-a editie a Festivalului de Film DaKINO debuteaza luni, 21 noiembrie, cu vernisarea expozitiei "Lanterna magica" si prezentarea, in premiera mondiala, a unui film animat creat cu ajutorul unor imagini pictate pe bucati de sticla lucioasa si proiectate pe ecran cu ajutorul Lanternei magice in cadrul Galei de deschidere.

Festivalului International de Film DaKINO va avea loc in perioada 21 - 26 noiembrie, la cinematografele Patria, Scala si Noul Cinematograf al Regizorului Roman (NCRR) din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Plecand de o idee originala a directorului Festivalului DaKINO, Dan Chisu, Jean Pierre Magnan si Vincent Martin vor recrea ambianta de inceput a cinematografiei cu ajutorul unei "lanterne magice" si a unor imagini pictate pe o bucata de sticla care vor fi proiectate pe ecranul de la Cinema Patria.

Placutele de sticla pictate sunt originale si dateaza din secolele XVIII, XIX si inceput de secol XX.

"Dupa ce m-am intalnit la mai multe festivaluri cu Dan Chisu (n.r. - directorul Festivalului DaKINO) sa revenim la originile cinematografului si sa vedem ce era cinematograful inainte de a fi cinematograf. (...) Este o combinatie intre traditional si tehnologie moderna.

Practic in seara aceasta cu totii vom lua parte la o premiera mondiala pentru ca pana acum nu s-a mai intamplat asta. Se va incerca sa se proiecteze imaginile de pe niste bucati de sticla lucioasa pe un ecran foarte mare", a spus Jean Pierre Magnan intr-o conferinta de presa sustinuta luni la Clubul Taranului din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Vincent Martin a spus ca lanterna magica construita la 1840 functiona cu petrol. Modelul care va fi folosit la Cinema Patria este un prototip creat si realizat de Vincent Martin impreuna cu Jean Pierre Magnan.

Gala de deschidere va fi urmata de proiectia in avanpremiera in Romania a celui mai recent film al regizorului David Cronenberg, "Metoda Periculoasa" (A Dangerous Method).

Cu Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen si Vincent Cassel in rolurile principale, "A Dangerous Method" evoca relatia intensa dintre Carl Jung (Fassbender) si Sigmund Freud (Mortensen) si, prin intermediul acesteia, inceputurile psihanalizei.

"A Dangerous Method" a avut premiera la Festivalul International de Film de la Venetia 2011- Competitia Oficiala.

Festivalul International de Film DaKINO este organizat de Fundatia DaKINO, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National, al Centrului National al Cinematografiei si al Asociatiei FAMart.

#DaKino festiva film 2011, #data festival DaKino Bucuresti, #cinematografe DaKino , #Festival de film