Festivalul Anonimul: peste 50 de filme vor intra in competitie

Vineri, 03 August 2012, ora 15:35
1423 citiri
Festivalul Anonimul: peste 50 de filme vor intra in competitie

Sapte lungmetraje, 30 de scurtmetraje de fictiune si 20 de scurtmetraje de animatie vor intra in competitia celei de-a noua editii a Festivalului Anonimul, care va avea loc in perioada 6 - 12 august la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Selectia peliculelor din cadrul festivalului a fost facuta de criticul de film Irina Margareta Nistor.

Premiile la cele trei sectiuni sunt acordate exclusiv de public, prin vot. Pentru cel mai bun lungmetraj, se acorda Trofeul Anonimul si un premiu de 3.000 de dolari.

Laureatul sectiunii scurtmetraj de fictiune va primi un premiu de 1.000 de dolari, ca si autorul celui mai apreciat scurtmetraj de animatie si laureatul Premiului Ovidiu Bose Pastina (1956 - 2006, regizor).

Filmele din cadrul Festivalului Anonimul vor putea fi vazute in doua amplasamente invecinate: salile Complexului Cinema din Green Village - pentru proiectiile de zi - si campingul cu ecran gigant - pentru proiectiile de noapte.

Editia a IX-a a Festivalului Anonimul va fi deschisa, pe 6 august, de filmul "The Door" in regia lui Istvan Szabo, avand-o in distributie pe actrita Helen Mirren.

Cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni si melci", va deschide Seara Filmului Romanesc, pe 7 august. Acesta este cel de-al doilea lungmetraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa "Legaturi bolnavicioase" (2006).

Regizorul Tudor Giurgiu si unii membri din distributie vor fi prezenti la proiectia filmului.

#Festivalul Anonimul 2012, #filme competitie Festivalul Anonimul, #festival film Romania , #Festival de film