"Despre oameni si melci" deschide Seara Filmului Romanesc la Anonimul

Miercuri, 25 Iulie 2012, ora 20:55
1465 citiri
"Despre oameni si melci" deschide Seara Filmului Romanesc la Anonimul

Cel de-al doilea lungmetraj al lui Tudor Giurgiu, "Despre oameni si melci", deschide Seara Filmului Romanesc, pe 7 august, la Festivalul International Independent Anonimul, care are loc intre 6 si 12 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii, informeaza organizatorii.

Lungmetrajul va fi proiectat la Festivalul International de Film Independent Anonimul 2012, atat in prezenta regizorului Tudor Giurgiu, cat si a unor membri din distributie.

Filmul "Despre oameni si melci", cu Andi Vasluianu si Monica Barladeanu in rolurile principale, va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 14 septembrie.

"Despre oameni si melci" spune povestea unui grup de muncitori care lucreaza intr-o fabrica aflata in faliment, in Romania de la inceputul anilor '90. Totul se schimba cand unul dintre baieti gaseste o solutie inedita menita sa-i salveze colegii de la somaj si sa scoata uzina din faliment.

Acesta este cel de-al doilea lungmetraj in regia lui Tudor Giurgiu, dupa "Legaturi bolnavicioase" (cu Maria Popistasu, Ioana Barbu, Tudor Chirila), care a avut premiera in Romania in 2006.

Pelicula ii are in distributie, pe langa Andi Vasluianu si Monica Barladeanu, pe Dorel Visan, Andreea Bibiri, Valeria Seciu, Ovidiu Crisan, Ion Grosu, Clara Voda, Alina Berzunteanu, Jean Francois Stevenin, Robinson Stevenin.

Actorul francez Jean Francois Stevenin a avut roluri importante in filmele unor regizori precum Francois Truffaut, Jacques Rivette, Bertrand Blier, Jacques Demy si Jean-Luc Godard si a jucat pentru prima data intr-un film romanesc.

Scenariul ii apartine jurnalistului Ionut Teianu, mutat in Franta din 1991, dupa ce a absolvit Universitatea de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti. Vivi Dragan Vasile semneaza imaginea, iar Vlaicu Golcea este compozitorul filmului.

"Despre oameni si melci" este o coproductie a Libra Film (Romania) si Agat Films (Franta).

#Despre oameni si melci, #film romanesc Anonimul, #Tudor Giurgiu Anonimul , #Festival de film