Cu cat finanteaza Ministerul Culturii TIFF

Joi, 02 Februarie 2012, ora 20:01
1810 citiri
Cu cat finanteaza Ministerul Culturii TIFF

Editia din acest an a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va fi finantata cu 2 milioane de lei de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National, potrivit unui comunicat al Guvernului.

In acest sens, Executivul a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Culturii si Patrimoniului National cu 2 milioane de lei, din fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului pe anul 2012.

"Executivul considera oportuna sprijinirea acestui festival, mai ales prin prisma faptului ca TIFF a fost acreditat de Federatia Internationala a Asociatiilor Producatorilor de Film si este unul dintre cele 40 de festivaluri internationale acreditate din intreaga lume", se mai spune in comunicatul postat pe site-ul Guvernului.

Cea de-a XI-a editie a TIFF se va desfasura in perioada 1 - 10 iunie, la Cluj, si in perioada 13 - 17 iunie, la Sibiu.

TIFF 2012 va reuni mai multe tipuri de evenimente, de la proiectii de filme, la retrospective cinematografice, expozitii de afise, workshop-uri, dezbateri, competitii. Evenimentul este organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc, in parteneriat cu Centrul National al Cinematografiei si cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National.

Editia din acest an a TIFF a primit cea mai mare finantare - 621.000 de lei - din partea Centrului National al Cinematografiei, la sesiunea de finantare a evenimentelor programate in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2012.

Festivalul International de Film Transilvania este cel mai important eveniment de gen din Romania.

#TIFF, #finantare TIFF, #Ministerul Culturii TIFF , #Festival de film