Caravana Filmelor TIFF 2012 va ajunge in noua orase

Joi, 12 Iulie 2012, ora 14:31
1710 citiri
Caravana Filmelor TIFF 2012 va ajunge in noua orase

Cea de-a patra editie a Caravanei Filmelor TIFF 2012/ Operation Kino se va desfasura in perioada 13 iulie - 6 septembrie si va cuprinde noua orase din Romania.

Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), continua proiectul Caravana Filmelor TIFF/ Operation Kino, impreuna cu Festivalurile de Film de la Sofia, Sarajevo si Istanbul, alaturi de Reelport, unul dintre principalii actori de pe piata digitala de film din Europa. Proiectul este sprijinit de programul MEDIA Mundus al Uniunii Europene.

A patra editie a Caravanei se va desfasura in intervalul 13 iulie - 6 septembrie si va cuprinde noua destinatii: Constanta (13 - 15 iulie), Mangalia (20 - 22 iulie), Sibiu (27 - 29 iulie), Cluj (3 - 5 august), Iasi (10 - 12 august), Brasov (24 - 26 august), Bistrita (28 - 30 august), Oradea (31 august - 2 septembrie), Timisoara (4 - 6 septembrie).

Proiectiile se vor desfasura in aer liber, iar accesul publicului va fi gratuit.

Filmele care vor fi proiectate in cadrul Caravanei Filmelor TIFF 2012

Printre filmele ce vor fi proiectate in cadrul Caravanei se numara "Cumplit de fericita/ Happy, happy", in regia lui Anne Sewitsky, comedie ce a obtinut Marele Premiu Sundance 2011, "Our Grand Despair/ Marea noastra disperare", productie turceasca nominalizata la Ursul de Aur - Festivalul International de Film Berlin 2011, "Children of Sarajevo/ Copii din Sarajevo", film cu care Aida Begic a obtinut Premiul special al juriului, sectiunea Un Certain Regard, Cannes 2012, "Tilt" (drama romantica in regia lui Victor Chouchkov), filmul pe care Bulgaria l-a inscris la Premiile Oscar 2012, sectiunea Cel mai bun film strain.

De asemenea, vor fi proiectate "Gianni si femeile/ Gianni e le Donne", o comedie italiana semnata de Gianni di Gregorio, cu Kitty Cepraga in distributie, si "The Best Exotic Marigold Hotel/ Hotelul Marigold", de John Madden, jurnalul aventurilor amuzante ale unor pensionari britanici, care decid sa se retraga la batranete intr-un hotel din exotica Indie, pe care materialele promotionale il prezinta ca fiind cel mai opulent si frumos loc de pe pamant.

Pe lista titlurilor prezentate in cadrul Caravanei se regasesc si cele mai recente productii autohtone, precum "Despre oameni si melci", cel mai recent film al lui Tudor Giurgiu, care a deschis oficial TIFF 2012, "Visul lui Adalbert", o comedie neagra semnata de o Gabriel Achim, sau "Tatal Fantoma", in regia lui Lucian Georgescu, cu Marcel Iures in distributie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Caravana Filmelor TIFF 2012, #filme TIFF 2012 , #Festival de film