Bugetul TIFF, cu 300.000 de euro mai mic fata de cel de anul trecut

Luni, 13 Mai 2013, ora 14:42
1430 citiri
Bugetul TIFF, cu 300.000 de euro mai mic fata de cel de anul trecut
Tudor Giurgiu, directorul TIFF, asigura publicul ca va pastra tot ceea ce este important pentru festival

Bugetul pe acest an al Festivalului International de Film Transilvania este de 1,4 milioane de euro, mai mic cu 300.000 de euro fata de cel de anul trecut, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa la Cluj, directorul manifestarii, Tudor Giurgiu, adaugand ca acest lucru nu va afecta calitatea.

Directorul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a afirmat ca bugetul manifestarii din acest an este de 1,4 milioane de euro, fiind mai mic cu 300.000 de euro fata de anul trecut, transmite corespondentul Mediafax. El a spus ca acest lucru nu va afecta calitatea festivalului.

"Vor fi 155 de filme de lungmetraj si 35 de filme scurte. Locurile de desfasurare nu se schimba, in Casa TIFF si la Pavilionul din Piata Unirii. Singurul semn de intrebare mai este legat de multiplexul unde vom proiecta filme, nu stim daca vom ramane la Union sau la Cinema City", a afimat Giurgiu.

Giurgiu a afirmat ca nu au vrut sa renunte la nimic din ceea ce este important in festival, chiar daca bugetul este mai mic.

"Nu am incercat sa taiem si sa renuntam la nimic, mi s-a parut ca era o decizie proasta sa taiem din programele de anii trecuti Am incercat sa ne gospodarim altfel, am redus oamenii. Filmele pe care le vedeti costa mult, cele straine, mai ales daca sunt doua, trei proiectii. Eu cred ca, mai ales in primii ani, festivalul a fost si este prietenos cu publicul, oferte, carduri, ramane prietenos. (...) Incercam sa ne gospodarim fara sa prejudiciem calitatea si standardul cu care ne-am obisnuit", a adaugat Giurgiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#buget TIFF 2013, #organizare TIFF 2013, #festivaluri film Romania, #filme TIFF 2013 , #Festival de film