Parlamentul britanic "isi deschide portile" actritei Meryl Streep

Miercuri, 05 Martie 2014, ora 16:15
1172 citiri
Parlamentul britanic "isi deschide portile" actritei Meryl Streep

Filmarile pentru lungmetrajul "Suffragette", in care Meryl Streep va juca unul dintre rolurile principale, vor fi gazduite, in aprilie, de Camera Comunelor - camera inferioara a Parlamentului britanic, fiind prima data cand aceasta isi va deschide usile in fata industriei cinematografice.

Celebra actrita americana va juca unul dintre rolurile principale din "Suffragette", alaturi de Carey Mulligan si Helena Bonham Carter. Acest film, regizat de Sarah Gavron, va relata povestea unui grup de activiste feministe care militau pentru ca femeile din Marea Britanie sa aiba dreptul de a vota, la inceputul secolului al XX-lea, conform Mediafax.

Autoritatile parlamentare au decis in 2013 sa isi sporeasca veniturile, inchiriind anumite parti din palatul Westminster, unul dintre siturile simbolice ale Londrei, atunci cand deputatii nu se afla in cladire.

"Suffragette" reprezinta alegerea perfecta pentru a lansa aceasta initiativa

Alan Haselhurst, presedintele comitetului de administrare a Camerei Comunelor, a declarat, marti, intr-un comunicat, ca filmul "Suffragette" reprezinta alegerea perfecta pentru a lansa aceasta initiativa.

"Deschiderea unui loc atat de emblematic precum Camera Comunelor pentru filmari reprezinta o veste fantastica", a declarat, la randul sau, Adrian Wootton, directorul general al Comisiei pentru film din Londra.

Meryl Streep a castigat un Oscar pentru portretizarea lui Margaret Thatcher

Meryl Streep, care a castigat un Oscar pentru portretizarea lui Margaret Thatcher pe marele ecran, va interpreta rolul activistei politice Emeline Pankhurst, in filmul "Suffragette".

Carey Mulligan va juca rolul unei tinere feministe care devine frustrata si in cele din urma violenta din cauza protestelor pasnice ale Miscarii sufragetelor.

Miscarea sufragetelor, infiintata in 1876, a reprezentat o miscare de emancipare a femeilor din Anglia de la inceputul secolului al XX-lea, al carei scop a fost obtinerea drepturilor politice pentru femei, in principal a dreptului de a vota.

Actiunile acestei organizatii, considerate foarte indraznete in acea epoca, au dat rezultate abia in 1918, odata cu obtinerea dreptului de vot pentru femeile in varsta de peste 30 de ani. Varsta legala de votare a fost adusa la acelasi nivel cu cea a barbatilor abia in 1928. Una dintre persoanele marcante ale acestei miscari a fost Emmeline Pankhurst.

Meryl Streep, nascuta in 1949, a castigat in 2012 premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal, pentru interpretarea fostului premier britanic Margaret Thatcher, in filmul "Doamna de Fier/ The Iron Lady". Acesta a fost cel de-al treilea Oscar castigat de Meryl Streep, dupa cele care i-au recompensat prestatiile din "Kramer contra Kramer" si "Alegerea Sophiei". Streep are, in total, 18 nominalizari la Oscar, cea mai recenta dintre ele primind-o in 2014, pentru evolutia sa din filmul "Tinutul din mijlocul verii/ August: Osage County". Cu filme precum "Vanatorul de cerbi", "Podurile din Madison County" si "Julie si Julia", Meryl Streep este o adevarata legenda a cinematografiei mondiale.

#film parlament, #Meryl Streep, #Camera Comunelor , #Cinematografie