Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Meryl Streep: actrita de Oscar si exemplu de filantropie

Meryl Streep: actrita de Oscar si exemplu de filantropie


Actrita Meryl Streep si sotul ei Don Gummer au donat 20.000 dolari pentru doua scoli, donatie in care a fost implicata si actrita Viola Davis, chiar inainte de premiile Oscar.

Suna a publicitate, insa familia Gummer a donat milioane de dolari doar in ultimii ani, fara fanfara, potrivit Forbes.

Astfel, Silver Mountain Arts Foundation, organizatia condusa de sotii Gummer, a donat 2 milioane de dolari numai Universitatii Vassar, doar in ultimii trei ani.

Potrivit declaratiei de impozit, fundatia nu plateste salarii, singura activitate fiind cea de donatii, care variaza intre 1.000 si 1 milion de dolari. Fundatia doneaza in fiecare an si scolii din Harlem, unde Meryl Streep a filmat pentru filmul nominalizat la Oscar, "Music of the Heart".

Doar in 2010, familia Gummer a oferit 2,13 milioane de dolari: jumatate catre Vassar, 100.000 catre Oxfam America si 5.000 catre asociatii precum Coalition of the Homeless. De asemenea, ei sunt foarte generosi cu muzeele, printre care reamintim muzeul din Boston, din Illinois sau National Womens Museum din Alexandria, Virginia.Cu toate acestea, caritatea si generozitatea nu reprezinta motivele pentru care Meryl a obtinut Oscarul. Desi exista articole care ironizeaza reactia actritei, care s-a declarat surprinsa de castigarea premiului Oscar pentru "The Iron Lady".

Cu toate ca si Viola Davis a jucat exceptional in "The Help", performanta actritei Meryl Streep din "The Iron Lady" este de neegalat, potrivit presei de specialitate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2625 ori