Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Marile premii din Les Films de Cannes se vad si in sapte orase din tara

Marile premii din Les Films de Cannes se vad si in sapte orase din tara


Anul acesta, Les Films de Cannes a Bucarest organizeaza editii in sapte orase. O selectie din filmele premiate la festivalul de la Cannes si o parte din invitatii lor vor calatori in Timisoara, Arad, Cluj, Iasi, Brasov, Oradea si Suceava.

Editiile din tara vor incepe odata cu editia bucuresteana a festivalului. Astfel, in primul weekend, 19-21 octombrie, Les Films de Cannes se va petrece concomitent in Bucuresti, Timisoara si Arad.

Timisoara va gazdui editia a treia a festivalului cu proiectii de vineri pana duminica la Aula Magna a Universitatii de Vest. Festivalul este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara si al Universitatii de Vest.

Les Films de Cannes continua si la Arad, unde prima editie a avut loc in 2017. Anul acesta, filmele de Cannes revin la Cinema Arta, intre 19 si 21 octombrie, proiectul fiind organizat de Asociatia Cinemascop in parteneriat cu Centrul Municipal de Cultura Arad si Asociatia CitiZenit.

Pe finalul festivalului bucurestean, cu sprijinul Primariei si Consiliului Local Cluj-Napoca, Les Films de Cannes va calatori pentru a treia oara la Cluj, unde filmele vor putea fi vazute la Cinema Victoria, intre 26 si 28 octombrie.

Intre 26 si 28 octombrie, festivalul va poposi la Iasi, la Cinema Ateneu, unde va avea loc editia a treia, organizata de Primaria Municipiului Iasi si Ateneul din Iasi.

Luna noiembrie va incepe cu editia a doua a Les Films de Cannes a Brasov, care va avea loc la Centrul Cultural Reduta si la Cinema One. Proiectul este realizat si anul acesta cu sprijinul Consiliului Judetean Brasov.

Pentru prima oara, Les films de Cannes ajunge si la Oradea. Teatrul Regina Maria va fi gazda a doua zile de proiectii, 3-4 noiembrie, iar festivalul se bucura de colaborarea Asociatiei Pentru Promovarea Turismului din Oradea si Regiune (APTOR) si a Municipiului Oradea.

Ca in fiecare an, Les Films de Cannes se muta la Suceava in luna noiembrie, la Teatrul Municipal Matei Visniec. Editia a treia va avea loc in weekendul 9-11 noiembrie 2018, fiind realizata de Asociatia Creativ AS si Asociatia Cinemascop, in asociere cu Municipiul Suceava si Consiliul Local Suceava.

Dintre titlurile de care se vor putea bucura cinefilii din tara se numara: emotionantul Shoplifters, castigatorul Palme d'Or, semnat de japonezul Hirokazu Kore-eda, deja un veteran al festivalului francez, basmul noir Border, de Ali Abassi, castigatorul marelui premiu din sectiunea Un Certain Regard, Burning, adaptarea dupa Haruki Murakami semnata de Lee Chang-dong, castigatorul premiului criticii FIPRESCI, Girl, povestea unei balerine, de Lukas Dhont, castigatorul Camera d'Or, thrillerul Dogman, de Matteo Garrone, castigatorul premiului pentru cea mai buna interpretare masculina.

Programele editiilor locale si toate informatiile legate de acces si bilete vor fi anuntate in curand pe siteul festivalului - filmedefestival.ro si pe pagina oficiala de Facebook.

Toate filmele vor fi proiectate in versiune originala, cu subtitrare in limba romana.

Festivalul Les Films de Cannes a Bucarest este prezentat de Orange Romania, partener de traditie al evenimentului

Sustinut de: BRD - Groupe Societe Generale

Masina oficiala a festivalului: Renault

Cu sprijinul: Catena, Groupama Asigurari, Silva, Apa Nova

Editia a noua a Les Films de Cannes a Bucarest este organizata de Asociatia Cinemascop si Voodoo Films si realizata in parteneriat cu Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti.

Les Films de Cannes a Bucarest este un proiect cultural finantat de Centrul National al Cinematografiei, realizat cu sprijinul SACD / Societe des Auteurs et Compositeurs Dramatiques, Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si DACIN SARA.

Parteneri: Air France, KLM, Institutul Cultural Roman, Ambasada Mexicului in Romania, Hotel Mercure, Hotel Cismigiu, UPS, Defi, SERVE.

Omagiul Lucian Pintilie este organizat in parteneriat de catre Les Films de Cannes a Bucarest si Festivalul National de Teatru, in colaborare cu Filmex Romania si Centrul National al Cinematografiei, cu sprijinul Fundatiei 9.

Vazut de: Radio Guerrilla

Parteneri media: TVR, Radio Romania Cultural, Adevarul, Dilema Veche, OK! Magazine, Zile si Nopti, Elle, Glamour, Observator Cultural, Agerpres, News.ro, AListMagazine, Scena9, Senso TV, Tonica, Ziare.com, Business24, Cinemap, The Institute, DoR, Liternet.ro, Cinemagia, Movienews, Ziarul Metropolis, AaRC, Igloo, Banchiza Urbana, Cinefan, Cineghid, FilmSi, Sub25, FilmMenu, RFI.

Parteneri de comunicare: PiArt Vision.

Parteneri de monitorizare: MediaTRUST

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3704 ori