Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

10 ani de la Palme d'Or, 10 ani de caravana de film romanesc

Incepe cea de-a sasea editie a caravanei Zilele Filmului Romanesc

Incepe cea de-a sasea editie a caravanei Zilele Filmului Romanesc

Comedii, premiere si filme premiate calatoresc in orasele din tara din martie pana in iunie, in cadrul celei de-a sasea editii a caravanei "Zilele Filmului Romanesc".

Editia din acest an marcheaza 10 ani de la caravana "432", care a adus filmul premiat cu Palme d'Or in 15 orase din tara, in 2007, si continua sa promoveze productia autohtona de film si sa reinvie ideea spectacolului de cinema ca eveniment.

Targoviste da startul caravanei Zilele Filmului Romanesc 2017, cinci titluri putand fi vizionate la Muzeul de Istorie, in perioada 30 martie - 2 aprilie.

Seria proiectiilor continua la Pucioasa (Centrul Cultural European, 4-6 aprilie), Fieni (Centrul Cultural, 7-8 aprilie), Vatra Dornei (Casa de Cultura "Platon Pardau"), unde filmele vor rula incepand cu 6 aprilie, Cugir (Casa de Cultura, 24-26 aprilie).

Caravana va ajunge si la Iasi (10-14 mai) in cadrul editiei a 8-a a festivalului Serile Filmului Romanesc si in alte orase din tara in lunile mai si iunie.

Programul actualizat poate fi urmarit pe siteul www.filmedefestival.ro/zfr.

Titluri din program: "6,9 pe scara Richter", r. Nae Caranfil; "Fixeur", r. Adrian Sitaru; "Inimi cicatrizate", r. Radu Jude; "Doua lozuri", r. Paul Negoescu; "Afacerea Est", r. Igor Cobileanski; "Bacalaureat", r. Cristian Mungiu; "Sieranevada", r. Cristi Puiu; "La drum cu tata", r. Anca Miruna Lazarescu; "Ilegitim", r. Adrian Sitaru; "Anisoara", r. Ana Felicia Scutelnicu; "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", r. Cristian Mungiu.

Evenimentul este organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop si este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Parteneri locali: Muzeul de Istorie Targoviste, Centrul Cultural European Pucioasa, Primaria Fieni, Primaria Municipiului Vatra Dornei prin Casa de Cultura "Platon Pardau" Vatra Dornei, Casa de Cultura Cugir, Festivalul Serile Filmului Romanesc Iasi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 4548 ori
Citeste mai multe despreZilele Filmului Romanesc 2017