Disney, primul studio american cu incasari de un miliard de dolari in 2012

Marti, 10 Iulie 2012, ora 20:29
1980 citiri
Disney, primul studio american cu incasari de un miliard de dolari in 2012

Studiourile Disney au depasit pragul de un miliard de dolari din incasarile realizate pe plan intern (America de Nord), gratie succesului de casa obtinut de lungmetrajul "Razbunatorii/ The Avengers".

Compania americana a reusit aceasta performanta pentru al saptelea an consecutiv.

In acest an, Disney a dominat box office-ul nord-american gratie filmului cu super-eroi realizat in colaborare cu Marvel Studios, intitulat "Razbunatorii/ The Avengers". Aceasta pelicula a generat incasari de 611,1 milioane de dolari, ocupand locul al treilea in topul celor mai profitabile productii cinematografice din box office-ul nord-american, dupa cele doua filme regizate de James Cameron, "Avatar" si "Titanic".

The Walt Disney Company a beneficiat si de succesul de casa de care se bucura animatia "Neinfricata/ Brave", realizata in colaborare cu Pixar. Aceasta pelicula, ce prezinta aventurile prin care trece o printesa scotiana temperamentala, a obtinut deja peste 175 de milioane de dolari dincolo de Atlantic. Pe locul urmator in topul productiilor Disney se afla "John Carter", un film care a adunat doar 73 de milioane de dolari in America de Nord, desi a beneficiat de un buget de productie de 250 de milioane de dolari. Reeditarea in 3D a desenului animat "Frumoasa si Bestia" a obtinut la randul sau incasari de peste 47 de milioane de dolari.

Obisnuita cu astfel de recorduri, compania Disney nu a atins niciodata atat de repede pragul de un miliard de dolari. Intr-adevar, doar de 188 de zile a avut nevoie compania Disney pentru a atinge acest prag. In urma cu doi ani, Disney a avut nevoie de 210 zile pentru a atinge acest prag. Compania americana a reusit performanta pentru al saptelea an consecutiv si pentru al 16-lea an din ultimii 19 ani.

Celelalte mari studiouri de productie, Sony si Universal, se afla pe urmele studiourilor Disney. Aflate "cot la cot" in cursa pentru locul al doilea, Sony si Universal vor trece in aceasta saptamana de pragul de 900 de milioane de dolari din incasarile realizate pe plan intern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#incasari Disney 2012, #incasari studiouri film 2012, #incasari industria filmului 2012 , #Cinematografie