China interzice difuzarea filmului "Noe"

Vineri, 09 Mai 2014, ora 14:31
1123 citiri
China interzice difuzarea filmului "Noe"

Beijingul a interzis difuzarea filmului 'Noe', in cinematografele din China, epopee biblica cu Russell Crowe in rolul principal, film deja interzis in unele tari musulmane din motive religioase, relateaza vineri AFP.

Potrivit Hollywood Reporter, citand o sursa sub rezerva anonimatului, interdictia are loc in mare parte din cauza neincrederii regimului chinez fata de subiectele religioase, chiar daca nu a fost prezentat niciun motiv oficial.

In schimb, Los Angeles Times estimeaza ca refuzul Beijingului ar putea avea la baza motive pur comerciale.

De fapt, China accepta sa difuzeze in fiecare an un numar limitat de filme straine, in special cateva pelicule americane de mare succes. Or, Beijingul a autorizat deja difuzarea 'Godzilla', 'The Amazing Spider-Man 2' si 'Captain America'.

In schimb, in tarile musulmane filmul a fost interzis din cauza subiectului sau: potrivit criticilor, acest film nu ar trebui difuzat pentru ca islamul interzice reprezentarea profetilor.

Pelicula 'Noe', care se afla in fruntea box office-ului american si a strans deja in sase saptamani circa 100 de milioane dolari in Statele Unite, prezinta povestea lui Noe, insa adaugandu-i o dimensiune ecologica. De exemplu, Noe si familia sa sunt vegetarieni, in timp ce urmasii lui Cain au construit orase si mancau carne.

#cinematografe China, #filme china, #filmul Noe , #Cinematografie