Celebrul Kodak Theater isi schimba numele in "Hollywood & Highland Center"

Joi, 23 Februarie 2012, ora 17:27
3099 citiri
Celebrul Kodak Theater isi schimba numele in "Hollywood & Highland Center"

Teatrul din Hollywood care gazduieste de 10 ani gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak la editia din acest an a ceremoniei, ci va primi denumirea Hollywood & Highland Center.

Teatrul din Hollywood care gazduieste in mod traditional gala premiilor Oscar nu se va mai numi Kodak, dupa ce un tribunal din New York a autorizat, pe 15 februarie, ruperea contractului de sponsorizare dintre compania producatoare de pelicula de film - aflata in faliment - si celebrul amfiteatru, potrivit accesshollywood.com.

Din acest motiv, gala premiilor Oscar 2012, programata pe 26 februarie, se va desfasura in acelasi loc, un teatru din centrul Hollywood-ului, Los Angeles, insa sub un nume diferit.

Intr-un interviu acordat miercuri, Tom Sherak, presedintele Academiei de film americane, care decerneaza Oscarurile, a declarat ca locul care va gazdui ceremonia se va numi Hollywood & Highland Center, dupa un complex de retail si divertisment in care se afla si teatrul unde are loc de zece ani evenimentul.

Contractul de sponsorizare care lega compania Kodak de societatea CIM, ce administreaza teatrul unde are loc gala Oscarurilor si centrul comercial aferent, a fost incheiat pentru 72 de milioane de dolari, pe o perioada de 20 de ani (3,6 milioane de dolari pe an).

Soarta insemnelor Kodak, in mainile companiei CIM

Cu mai putin de doua saptamani inainte de gala premiilor Oscar, decizia pronuntata de tribunalul pentru declararea falimentului lasa la latitudinea companiei CIM sa decida soarta insemnelor Kodak instalate pe cladirea acestui teatru din Hollywood.

Astfel, CIM "poate, dar nu este obligat sa intarzie retragerea insemnelor care asociaza teatrul cu debitorii (Kodak)", a precizat tribunalul newyorkez in decizia sa.

Fostul Kodak Theatre, inaugurat in noiembrie 2001, era din 2002 amfiteatrul in care avea loc gala premiilor Oscar, considerate cele mai prestigioase distinctii din cinematografia americana. Cu o sala principala de 3.332 de locuri, acest teatru organizeaza si evenimente speciale si este, totodata, gazda spectacolului "Iris", pus in scena de compania canadiana Cirque du Soleil.

Potrivit presei americane, este putin probabil ca societatea CIM sa gaseasca un nou sponsor pentru acest teatru pana la gala premiilor Oscar 2012. Academia de film americana, care decerneaza Oscarurile, nu are niciun rol in alegerea sponsorului, dar dispune de un drept de veto.

Eastman Kodak, societate legendara, cu o vechime ce depaseste un secol, a pierdut cursa de modernizare odata cu aparitia procedurilor de digitalizare, dupa ce a fost una dintre companiile cele mai inovatoare din sectorul ei timp de mai multe decenii. Compania americana a solicitat sa fie plasata sub protectia legii falimentului pe 19 ianuarie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#teatru Hollywood, #teatru Hollywood Oscar, #premii Oscar , #Cinematografie