"Transformers 4: Age of Extinction" face "ravagii" in China si SUA

Marti, 08 Iulie 2014, ora 11:59
1325 citiri
"Transformers 4: Age of Extinction" face "ravagii" in China si SUA

In doar zece zile de la premiera, saga autobotilor care lupta alaturi de oameni impotriva unor creaturi robotizate venite din alta galaxie, "Transformers 4: Age of Extinction", a depasit incasarile obtinute de "Avatar" in China, unde detinea recordul absolut, potrivit variety.com.

"Transformers 4" domina si box-office-ul american, pentru a doua saptamana la rand, cu 37 de milioane de dolari incasari, in SUA si Canada, scrie luni France Presse, avand un avans considerabil fata de comedia "Tammy" sau aventurile celor doi politisti excentrici din "22 Jump Street", prima incasand 21,5 milioane de dolari, iar cealalta 9,8 milioane de dolari.

In China, in aceasta a doua saptamana de la lansare, "Transformers 4: Age of Extinction" a adunat peste 119,8 milioane de dolari incasari. Cumulat cu incasarile din primele trei zile de la lansare de 101,7 milioane de dolari, pelicula regizata de Michael Bay aduna in zece zile peste 221,9 milioane de dolari, depasind "Avatar", pelicula cu cele mai mari incasari inregistrate vreodata in China, potrivit datelor furnizate de Ent Group, scrie variety.com.

Trebuie luat in considerare deopotriva faptul ca moneda nationala chineza s-a apreciat considerabil fata de anul 2009, cand a fost lansat "Avatar", ceea ce face ca succesul "Transformers 4: Age of Extinction" sa fie si mai important pentru "Paramount Pictures" fata de pelicula lui James Cameron, produsa "Twentieth Century Fox".

"Avatar" a strans incasari in valoare totala de 218 milioane de dolari in China, potrivit Fox News.

Mai mult de jumatate din cele peste 20.000 de sali de cinema din China au difuzat franciza "Transformers 4: Age of Extinction". Partea a treia a francizei dedicate autobotilor, "Transformers 3: Dark of the Moon", a adunat pe teritoriul chinez un total de 165 de milioane de dolari.

#Transformers 4 Age of Extinction, #Transformers 4 box office, #box office american , #Box office