Animatia "Brave", pe primul loc in box office

Luni, 25 Iunie 2012, ora 11:52
1376 citiri
Animatia "Brave", pe primul loc in box office

Pelicula "Neinfricata/ Brave", noua productie de animatie a studiourilor Pixar, a debutat pe primul loc in box office-ul nord-american, potrivit cifrelor provizorii publicate duminica de societatea Exhibitor Relations.

"Brave", care prezinta aventurile printesei scotiene Merida, o fata baietoasa si temperamentala care respinge traditiile familiei sale, a obtinut incasari de 66,7 milioane de dolari.

Filmul de animatie "Madagascar 3: Fugariti prin Europa/ Madagascar 3: Europe's Most Wanted" a coborat pe locul al doilea, cu incasari de 20,2 milioane de dolari de vineri pana duminica.

Thrillerul SF "Abraham Lincoln: Vanatorul de vampiri/ Abraham Lincoln: Vampire Hunter", regizat de Timur Bekmambetov, a debutat pe locul al treilea cu incasari de 16,5 milioane de dolari.

Filmul SF "Prometheus", regizat de Ridley Scott, a coborat pe locul al patrulea in box office-ul nord-american, cu incasari de zece milioane de dolari.

Pe pozitia a cincea a coborat filmul "Rock pentru totdeauna/ Rock of Ages", cu Tom Cruise in rolul principal, care in al doilea weekend de proiectii pe ecranele din America de Nord a incasat opt milioane de dolari.

Filmul "Alba ca Zapada si Razboinicul Vanator/ Snow White and the Huntsman" a coborat de pozitia a sasea, cu incasari de opt milioane de dolari de vineri pana duminica.

Pe pozitia a saptea s-a situat comedia "That's My Boy", cu Adam Sandler in rolul principal, care a avut incasari de 7,9 milioane de dolari la sfarsitul saptamanii trecute.

Lungmetrajul SF "Razbunatorii/ The Avengers", regizat de Joss Whedon - creatorul si scenaristul serialului TV "Buffy, spaima vampirilor" si scenaristul peliculei "Toy Story" -, a pierdut inca un loc si a coborat pe pozitia a opta, cu incasari de sapte milioane de dolari.

Cel de-al treilea film din franciza "Men in Black", care spune povestea unor agenti secreti aflati in lupta cu extraterestrii invadatori, a pierdut trei pozitii si a coborat pe locul al noualea, cu incasari de 5,6 milioane de dolari de vineri pana duminica.

Lungmetrajul "Seeking a Friend for the End of the World", lansat la sfarsitul saptamanii trecute, incheie topul zece al filmelor cu cele mai mari incasari in cinematografele nord-americane, dupa ce a vandut bilete de 3,8 milioane de dolari.

#filme box office american, #top filme box office, #box office nord american, #top filme cinema, #filme incasari , #Box office