Topul celor mai profitabili actori de la Hollywood

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 22:00
1842 citiri
Topul celor mai profitabili actori de la Hollywood

Kristen Stewart, actrita din seria "Amurg" ocupa prima pozitie intr-un top al celor mai profitabili actori de la Hollywood, realizat de revista Forbes. Actrita castiga doar 1 dolar pentru fiecare 55,83 de dolari pe care ii genereaza filmele in care joaca.

Urmatoarele pozitii in topul Forbes sunt ocupate de Anne Hathaway, Robert Pattinson si Daniel Radcliffe, informeaza hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.

La polul opus, potrivit unui alt top facut public de Forbes luna trecuta, se afla Drew Barrymore, ale carei filme obtin profituri de doar 40 de centi pentru fiecare dolar platit actritei americane.

Pe locul al doilea in topul Forbes al celor mai profitabili actori se afla Anne Hathaway, ale carei filme aduc 45,67 de dolari pentru fiecare dolar cu care a fost platita artista, in special datorita peliculei "Alice in Tara Minunilor", care a generat, in 2010, incasari de peste 1 miliard de dolari.

Desi, Steward este cea mai profitabila actrita pentru regizorii "Amurg", nu acelasi lucru se poate spune de colegul acesteia, Robert Pattinson, care ocupa pozitia a treia in acest top. Filmele sale au returnat producatorilor profituri de 39,43 de dolari pentru fiecare dolar platit actorului.

Daniel Radcliffe, starul francizei "Harry Potter", ocupa locul al patrulea. Pentru fiecare dolar primit de actorul britanic, filmele acestuia au generat profituri de 34,24 de dolari.

Editorii site-ului Forbes.com au analizat veniturile aduse de actorii de la Hollywood care au jucat in cel putin trei filme in ultimii cinci ani (productii ce au rulat in cel putin 500 de sali de cinematograf). Filmele de animatie si cele care au avut premiera dupa 1 iunie 2011 nu au fost luate in considerare.

#actori venituri, #incasari filme actori, #actori venituri incasari din filme , #Actori