Robin Williams, clovnul trist al Hollywood-ului

Marti, 12 August 2014, ora 14:35
1446 citiri
Robin Williams, clovnul trist al Hollywood-ului

A facut sa rada generatii intregi cu 'Mrs Doubtfire', sa viseze cu 'Dead Poets Society' si a fost 'geniul genial' din 'Aladdin', insa Robin Williams a avut mereu un aer de tristete. Filme precum 'Good Morning Vietnam' sau 'Good Will Hunting', care i-a adus un Oscar, i-au creat portretul de cel mai trist clovn al Hollywood-ului, noteaza marti EFE.

Regretatul actor Christopher Reeve a povestit ca prima persoana care l-a facut sa rada dupa ce a ramas paraplegic in urma caderii de pe cal a fost Robin Williams. Cei doi au fost colegi la Julliard School si erau prieteni de-o viata. Cand Reeve a fost internat la spital, Williams s-a deghizat intr-un doctor rus venit sa-i faca o colonoscopie.

Rasul era pentru el un mod de a-si ascunde lacrimile, iar azi zvonurile de sinucidere se cern tragic in jurul mortii unuia dintre cei mai mari comici ai Hollywoodului. Robin Williams, nascut la Chicago, in 1951, a stiut de tanar sa imbine geniul irezistibil si o logoree fara pereche cu o viata personala presarata de slabiciuni.

Inainte de a face saltul pe marele ecran a studiat Stiinte Politice, o pasiune la care nu a renuntat si care l-a determinat sa faca declaratii acide la evenimentele publice, precum cea de la premierea filmului 'The Final Cut', la Berlin, cand la conferinta de presa a spus ca 'nu stie de ce se cauta arme chimice in Irak, cand ar fi mai usor sa verifice facturile Pentagonului'.

Pe marele ecran a debutat mai tarziu, dar a fost in stil mare, cu neuitatul rol din 'Good Morning Vietnam' al regizorului Barry Levinson, care i-a adus prima nominalizare la Oscar. Reputatia de actor s-a consolidat odata cu filmul 'Dead Poets Society' de Peter Weir, in care a jucat rolul unui profesor care isi deschide sufletul in fata elevilor sai.

A urmat apoi 'The Fisher King', in care a evoluat sub indrumarea idolului sau de comedie Terry Gilliam (din trupa Monty Python), iar Disney s-a gandit la el pentru rolul geniului din 'Aladdin', un fabulos succes de casa. Interpretarea lui a fost atat de memorabila incat s-a cerut a patra nominalizare la Oscar pentru cea mai buna 'dublare' a unui personaj de desene animate.

Steven Spielberg a vazut in el actorul ideal pentru a interpreta un Peter Pan matur si satul de viata, care se intoarce in Neverland pentru a-si rezolva problemele. 'Mrs. Doubfire', in care s-a transformat intr-o minunata dadaca britanica pentru a petrece mai mult timp cu copiii sai, i-a adus un Glob de Aur si recunostinta a milioane de spectatori.

Premiul Oscar avea sa vina la a patra sa nominalizare, in 1997, pentru rolul secundar din 'Good Will Hunting'. La ceremonia de decernare, Robin Williams a ramas pentru prima data fara cuvinte in fata ovatiilor colegilor sai.

De atunci rolurile sale au fost minore, dar memorabile in filme ca 'Night at the Museum' sau 'Happy Feet'. In 2006 a urmat o cura de dezintoxicare dupa ce si-a recunoscut dependenta de alcool, iar in 2009 a suferit probeleme cardiace. Se anuntase o continuare la 'Mrs. Doubfire' si alta la 'Night at the Museum', iar noua lui casnicie cu Susan Schneider era aparent stabila. Williams a avut o viata sentimentala oarecum haotica din care au rezultat trei copii din alte doua casnicii. 'Viata iti da o mica scanteie de nebunie. Nu trebuie sa o pierzi niciodata', a spus odata actorul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Robin Williams, #actor filme Robin Williams, #premiu oscar Robin Williams , #Actori