Palaria si bastonul lui Charlie Chaplin, vandute la licitatie. Cat valoreaza

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 11:50
1981 citiri
Palaria si bastonul lui Charlie Chaplin, vandute la licitatie. Cat valoreaza

O palarie si un baston care au apartinut actorului Charlie Chaplin, considerate simboluri ale filmelor de comedie mute produse la Hollywood, au fost vandute cu 62.500 de dolari, la o licitatie organizata de casa Bonhams, duminica, la Los Angeles, informeaza Reuters.

Bastonul si palaria lui Chaplin, interpretul personajului Charlot in cateva productii cinematografice notabile din epoca filmului mut, precum "Luminile orasului/ City Lights" si "Timpuri noi/ Modern Times", erau estimate la un pret cuprins intre 40.000 de dolari si 60.000 de dolari.

Nu se stie cate palarii si cate bastoane ale lui Chaplin exista pe piata, a spus Lucy Carr, specialist al casei Bonhams. Cele doua obiecte scoase la vanzare provin dintr-o colectie privata si au o legatura directa cu Chaplin, a adaugat Lucy Carr.

Personajul Charlot i-a adus actorului Charlie Chaplin celebritatea. Personajul, despre care Chaplin a spus ca a fost creat intamplator, intr-o zi ploioasa, la studiourile Keystone, a aparut pentru prima data in filmul "Kid Auto Races at Venice" si pentru ultima oara in "Modern Times" din 1936.

Charlie Chaplin a fost unul dintre cele mai mari staruri de cinema din secolul al XX-lea. Printre cele mai cunoscute filme ale sale se numara "Luminile orasului/ City Lights", "Timpuri noi/ Modern Times" si "Dictatorul/ The Great Dictator".

La aceeasi licitatie, care este in plina desfasurare la ora publicarii acestor informatii, mai sunt scoase la vanzare un saxofon care a apartinut celebrului muzician de jazz Charlie Parker, o scrisoare expediata de John Lennon, in care muzicianul britanic s-a desenat pe sine si pe sotia sa, Yoko Ono, si fotografii de arhiva cu Marilyn Monroe.

#suveniruri Charlie Chaplin, #Charlie Chaplin licitatie, #palarie Charlie Chaplin , #Actori