Obiecte ale actritei Greta Grabo, scoase la licitatie in decembrie

Joi, 23 August 2012, ora 13:40
1532 citiri
Obiecte ale actritei Greta Grabo, scoase la licitatie in decembrie

Cateva sute de obiecte care au apartinut actritei Greta Garbo - articole vestimentare, piese de mobilier, fotografii si carti - vor fi scoase la licitatie in luna decembrie, la Los Angeles, au anuntat miercuri reprezentantii casei Julien's Auctions.

Obiectele care i-au apartinut legendarei actrite, nascuta in Suedia, in 1905, si decedata la New York, in 1990, nu au fost niciodata scoase pe piata, iar expunerea lor a avut loc foarte rar, au precizat reprezentantii casei de licitatii Julien's Auctions.

Licitatia, care se va derula pe 14 si 15 decembrie, in cartierul Beverly Hills, va include un numar mare de articole vestimentare si accesorii care au apartinut actritei, realizate de buna ei prietena Valentina Schlee, dar si de Emilio Pucci, Louis Vuitton, Gucci, Salvatore Ferragamo, Lilly Dache si Givenchy.

Fotografii cu Greta Garbo, realizate de studiouri hollywoodiene, semnate de George Hurrell, Clarence Sinclair Bull si Ruth Harriet Louise, vor fi scoase si ele la vanzare.

Licitatia propune si articole de mobilier, opere de arta si decoratiuni care au impodobit apartamentul newyorkez al actritei si conacul ei din Suedia, dar si "covoare colorate cu motive moderne si abstracte, desenate de actrita, si realizate manual in atelierele de lux V'soske".

Carti din biblioteca personala a actritei, albume si documente purtand autograful ei vor fi si ele propuse spre vanzare.

O parte din obiectele scoase la licitatie vor fi expuse la Silverware Museum of Style Icons din Newbridge, in Irlanda, in perioada septembrie - noiembrie, dar si pe transatlanticul Queen Mary 2, la sfarsitul lunii noiembrie.

Greta Garbo a debutat in cinematografie in 1924, in filmul "Saga lui Gosta Berlings", in regia lui Mauritz Stiller. Printre filmele in care a mai jucat actrita suedeza se numara "Grand Hotel" (1932), "Regina Christina" (1933), "Anna Karenina" (1935), "Romanul lui Marguerite Gautier" (1937), "Marie Walewska" (1937) sau "Ninotchka" (1939).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#licitatie obiecte Greta Garbo, #obiecte Greta Garbo, #licitatii SUA, #Greta Garbo filme , #Actori