Jessica Lange va primi un premiu onorific pentru excelenta in film

Joi, 31 Iulie 2014, ora 16:42
1585 citiri
Jessica Lange va primi un premiu onorific pentru excelenta in film

Actrita Jessica Lange va primi premiul onorific Kirk Douglas pentru excelenta in cinema, aflat la a noua editie, la Festivalul International de Film de la Santa Barbara.

Actrita, recompensata de Academia de film americana cu doua premii Oscar, pentru rolurile din "Tootsie" (1983) si "Blue Sky" (1995), va primi trofeul la o gala care va avea loc pe 16 noiembrie, informeaza contactmusic.com, citat de Mediafax.

"Jessica Lange poseda cele trei elemente cheie de care are nevoie un actor pentru a reusi in acest business: talent, frumusete si inteligenta. (...) Este o onoare pentru mine sa ii ofer acest premiu", a spus Kirk Douglas.

Personalitatile care au fost recompensate cu aceasta distinctie de-a lungul anilor sunt Forrest Whittaker, Robert De Niro, Michael Douglas, Harrison Ford, Quentin Tarantino, Ed Harris, John Travolta si chiar Kirk Douglas.

Jessica Lange a fost de sase ori nominalizata la premiul Oscar. Fost top-model de succes, Jessica Lange a avut numeroase alte roluri notabile, precum cele din "Postasul suna intotdeauna de doua ori" (1981), "Promontoriul groazei" (1991), in regia lui Martin Scorsese, "Frances" (1982) si "Music Box" (1989), de Costa-Gavras, dupa debutul ei din "King Kong" (1976). Actrita americana a mai fost recompensata cu cinci Globuri de Aur si doua premii Emmy.

#premii Jessica Lange, #actrita film Jessica Lange, #Festival International film , #Actori