Forbes: actorul Dwayne Johnson a generat cele mai mari incasari in 2013

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 15:55
1843 citiri
Forbes: actorul Dwayne Johnson a generat cele mai mari incasari in 2013

Dwayne Johnson ocupa primul loc in topul Forbes al actorilor care au generat cele mai mari incasari in 2013, in timp ce colegii sai din distributia filmului "Furios si iute 6/ Fast & Furious 6", Vin Diesel si regretatul Paul Walker, s-au clasat pe locul al patrulea, respectiv al saselea.

Revista Forbes a alcatuit acest top adunand incasarile generate in box office-ul mondial de filmele in care joaca actorii de la Hollywood. Clasamentul nu reflecta castigurile individuale ale actorilor.

Potrivit Reuters, actorul Dwayne Johnson, supranumit "The Rock" in timpul carierei sale din wrestling, l-a depasit pe starul filmului "Iron Man 3", Robert Downey Jr., jucand in patru filme in 2013, inclusiv in "G.I. Joe: Retaliation", Cele patru filme in care Dwayne Johnson a fost distribuit in acest an au generat impreuna incasari totale de 1,3 miliarde de dolari pe plan mondial.

"Iron Man 3" este, pana la ora publicarii acestei stiri, filmul cu cele mai mari incasari din anul 2013 - 1,2 miliarde de dolari din vanzarile de bilete pe plan mondial - si ii asigura lui Robert Downey Jr. locul al doilea in acest top.

Locul al treilea este ocupat de actorul de comedie Steve Carell, cu 964 milioane de dolari, gratie succesului filmului de animatie "Despicable Me 2".

Cel de-al saselea opus al deosebit de profitabilei francize cinematografice "Fast and Furious" a generat incasari de 789 milioane de dolari in box office-ul mondial, iar actorul Vin Diesel, clasat pe locul al patrulea - cu 887 milioane de dolari -, a generat alte 98 de milioane de dolari cu cel de-al treilea film din seria "Riddick".

Pe locul al cincilea s-a clasat actrita Sandra Bullock cu 862 milioane de dolari, gratie a doua filme cu mare succes de casa: thrillerul SF "Gravity" si comedia "The Heat".

Filmul "Fast & Furious 6" l-a propulsat pe Paul Walker pe locul al saselea, cu 789 milioane de dolari. Starul in varsta de 40 de ani, care a murit pe 30 noiembrie in urma unui teribil accident de automobil, filma in acea perioada pentru cel de-al saptelea film din aceeasi franciza.

Pe locurile urmatoare s-au clasat Billy Crystal (743 milioane dolari), John Goodman (743 milioane dolari), Chris Hemsworth (701 milioane dolari) si Jennifer Lawrence (700 milioane de dolari).

#actor Dwayne Johnson, #incasari actori, #actori celebri , #Actori