Angelina Jolie ia Oscarul pentru rolul jucat in activitatile umanitare

Vineri, 06 Septembrie 2013, ora 10:55
1958 citiri
Angelina Jolie ia Oscarul pentru rolul jucat in activitatile umanitare

Sezonul premiilor Oscar a debutat joi, dupa ce Academia de film americana a anuntat ca actorii Angelina Jolie, Angela Lansbury, Steve Martin si designerul de costume italian Piero Tosi vor fi recompensati cu trofee onorifice - Governors Awards.

Aceste Governors Awards sunt statuete Oscar decernate acelor persoane din lumea filmului care au avut o contributie considerabila la dezvoltarea industriei cinematografice, prin intermediul activitatilor lor. Aceste trofee onorifice vor fi inmanate in cadrul unei ceremonii care va avea loc la Hollywood, pe 16 noiembrie.

Angelina Jolie, in varsta de 38 de ani, este cea mai tanara dintre cei patru artisti mentionati si va fi premiata pentru intreaga ei cariera din cinematografie - care include un Oscar pentru rolul secundar din filmul "Tinerete furata/ Girl, Interrupted" (1999), debutul ei regizoral "In the Land of Blood and Honey" (2011) - si pentru implicarea ei in actiuni de caritate.

Steve Martin, Angela Lansbury si designerul Piero Tosi primesc Oscarul pentru intreaga cariera

Actorul Steve Martin, in varsta de 68 de ani, a prezentat de trei ori ceremonia de decernare a premiilor Oscar si are in spate o cariera impresionanta in domeniul filmelor de comedie, remarcandu-se in pelicule precum "O inventie de milioane/ The Jerk" (1979), seria "Pantera Roz/ The Pink Panther" si "Fata de la magazin/ Shopgirl" (2005). Desi are o cariera de peste 60 de ani in cinema, Steve Martin nu a primit niciodata o nominalizare la premiile Oscar.

Angela Lansbury, in varsta de 87 de ani, a fost de trei ori nominalizata la Oscar, pentru rolurile din filmele "Lumina de gaz/ Gaslight" (1944), "The Picture of Dorian Gray" (1945) si "Candidatul manchurian/ The Manchurian Candidate" (1962). Ea este totodata cunoscuta in lumea intreaga pentru rolul romancierei pasionate de intrigi politiste Jessica Fletcher din serialul de televiziune "Verdict Crima/ Murder, She Wrote".

De cinci ori nominalizat la Oscar, designerul de costume Piero Tosi, in varsta de 86 de ani, a devenit apreciat in industria filmului dupa ce a lucrat cu regizorul italian Luchino Visconti la filme precum "Nopti albe" (1957), "Ghepardul" (1963) si "Moarte la Venetia" (1971).

Governors Awards sunt inmanate inaintea premiilor Oscar decernate de Academia de film americana, gala care va inchide sezonul trofeelor de la Hollywood, pe 2 martie 2014.

#Oscar Angelina Jolie, #Oscar Steve Martin, #Oscar Angela Lansbury, #premii Oscar onorifice , #Actori