Angelina Jolie a donat 50.000 de dolari victimelor inundatiilor din Balcani

Sambata, 24 Mai 2014, ora 16:45
1587 citiri
Angelina Jolie a donat 50.000 de dolari victimelor inundatiilor din Balcani

Actrita Angelina Jolie a donat 50.000 de dolari organizatiei Crucea Rosie, pentru ajutorarea victimelor inundatiilor din Bosnia-Hertegovina si Serbia.

Serbia si intreaga regiune a Balcanilor au fost afectate recent de ploi torentiale, care au provocat inundatii si alunecari de teren, in urma carora peste 50 de persoane si-au pierdut viata si mii de oameni au fost nevoiti sa se refugieze, informeaza femalefirst.co.uk., citata de Mediafax.

Angelina Jolie este in mod particular legata de Bosnia, tara in care a realizat filmul "In the Land of Blood and Honey", debutul sau in regia de lungmetraj, lansat in 2011.

La numai 38 de ani, Jolie, premiata cu Oscar si desemnata actrita cel mai bine platita de la Hollywood in 2009, 2011 si 2013, a fost si ambasador al bunavointei pentru Inaltul comisariat pentru refugiati din cadrul ONU.

In aprilie 2012, UNHCR a luat decizia de a-i acorda Angelinei Jolie titlul de trimis special, intrucat actrita americana a dovedit in ultimul deceniu, de cand a devenit ambasadoare a bunavointei pentru UNHCR, un angajament exceptional fata de cauza persoanelor refugiate. Angelina Jolie a donat in ultimii ani peste 5 milioane de dolari programelor initiate de ONU pentru ajutorarea persoanelor refugiate din lumea intreaga. Angelina Jolie, care a detinut titlul de ambasadoare a bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) din 2001 pana in aprilie 2012, a vizitat in aceasta perioada peste 40 de tabere de refugiati pe plan mondial.

#jolie donatie, #inundatii balcani , #Actori