Actorul Geo Costiniu a murit la 63 de ani

Marti, 12 Noiembrie 2013, ora 14:14
1701 citiri
Actorul Geo Costiniu a murit la 63 de ani

Geo Costiniu, actor al Teatrului Odeon din Capitala, a murit in noaptea de luni spre marti, la varsta de 63 de ani. Potrivit reprezentantilor Teatrului Odeon, actorul va fi inmormantat sambata.

Dorina Lazar, directoarea Teatrului Odeon, a declarat, marti, pentru Mediafax, ca Geo Costiniu a fost un mare artist, un om bun si un coleg minunat" "Era suferind. A fost un mare artist, un om bun si un coleg minunat, care s-a imbolnavit. (...) A murit saptamana trecuta Dana Comnea, la New York, si acum moare Geo Costiniu. Sunt foarte mahnita. Era un coleg minunat si uite ca boala l-a invins".

Geo Costiniu a inceput sa joace in productii de televiziune inca de la varsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca in spectacole la Casa Studentilor din Bucuresti. In anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitala, sub indrumarea regizorului Liviu Ciulei. Dupa absolvirea facultatii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Radulescu si Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul National din Iasi, unde a jucat intre anii 1973 - 1974.

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giulesti (actualul Odeon) din Bucuresti, pe scena caruia a interpretat numeroase roluri, in piese celebre, ca "Palaria Florentina", "Omul care a vazut moartea", "Patima rosie", "Marchizul de Sade".

A debutat in filme in anul 1972, in pelicula "Parasutistii", de Dinu Cocea. In 1978, joaca in filmul lui Timotei Ursu "Septembrie", o poveste de dragoste care l-a facut celebru in randul spectatorilor.

Printre filmele in care a jucat se numara "Astept provincia" (1995), "Neinvinsa-i dragostea" (1993), "Patul conjugal" (1993), "Capul de ratoi" (1992), "Intamplari cu Alexandra" (1989), "De ce are vulpea coada?" (1988), "Niste baieti grozavi" (1987), "Un oaspete la cina" (1987), "Ora zero" (1979).

#Geo Costiniu moarte, #moarte actori, #filme Geo Costiniu, #viata Geo Costiniu , #Actori